Nieuwkuijk zet grote stap richting het kampioenschap

In de derde klasse C deed Nieuwkuijk in de topper tegen SCG’18 uitstekende zaken in de strijd om de titel: 2-1. Door die overwinning gaan de mannen van trainer Ronny Everaerts met acht punten voorsprong aan de leiding. RKDVC blijft ook winnen en staat nog steeds derde, Haarsteeg laat in de extra tijd twee punten liggen. SC Elshout verliest voor 4e keer op rij met 1-0 en HHC’09 ging onderuit met 2-0 bij BZS.

Wie gedacht had dat de nummers een en twee fraai voetbal op de mat zouden brengen, kwam vooral in de eerste helft bedrogen uit. Had deels te maken met de intentie om de ruimtes heel klein te houden, maar vooral de harde wind was spelbreker. Twee keer konden de ongeveer vierhonderd toeschouwers, twee keer een hoofdrol voor John van Dommelen. Bij een gigakans joeg de aanvaller de bal hoog over het doel, de tweede keer was doelman Jorg de Laat heel attent.

Na rust kwamen Van Dommelen en De Laat nogmaals nadrukkelijk in beeld, bij een vrije trap. Daarbij liet de doelman van SCG’18 de bal onder zijn lichaam doorglippen: 1-0. Roy de Vaan scoorde de tweede treffer is een stuk aantrekkelijker tweede bedrijf, een beauty waarbij  de bal gedragen door de wind vanaf een meter of dertig in de verste hoek plofte. Het duel leek beslist, daar dacht Stan de Rooij anders over. Het was aan een prachtige zweefduik van Daan Dekkers te danken dat Kuijk de drie punten in de tas kon steken.

Ook in zijn dertiende wedstrijd op rij blijf RKDVC ongeslagen. Aan de Sportlaan in Drunen werd Nooit Gedacht met 2-0 geklopt. Met die overwinning werd een mooie week voor trainer Jasper Koole en zijn assistent Stijn Brokx afgesloten: zij hebben bijgetekend. Ook is er afgesproken dat vanaf volgend seizoen de mentorrol van voormalig trainer Edwin van Wijk wordt gestopt. Geen moment heeft Koole gedacht dat er punten zouden worden gemorst. Dat gebeurde dus ook niet. Pim van Hulten zette de blauw-witten op een voorsprong, Thijs Lammers verdubbelde dat na rust.

Trainer Jelle Hakkert hoopt dat op deze competitiedag Nieuwkuijk zou verliezen. Door een overwinning te boeken bij Helvoirt zou de spanning in de top weer terugkeren, zeker als de zondag na Pasen Haarsteeg de koploper thuis zou vloeren. Van dat dagdromen kwam helemaal niks terecht. Kuijk won, Haarsteeg liet in de extra tijd twee punten liggen. “De eerste helft was bar en boos”, vond de Kaatsheuvelnaar. “Helvoirt kwam op een voorsprong, ook nog eens door een fout van onze keeper. Na rust zijn we wat de anders gaan spelen. Toen ging het wat beter.” Het leverde de gelijkmaker van Koen Sleutjes op, gevolgd door een doelpunt van Robin van Esch. Het was dus niet genoeg.

In de vierde klasse D verloor SC Elshout alweer voor de vierde keer op rij met 1-0. Deze keer in Den Bosch, bij BVV. Het enige doelpunt viel ook nog eens in de categorie sneu: Patrick Buijs passeerde zijn eigen doelman. Gilbert de Fijter, trainer van HHC’09, was de afgelopen negen seizoenen oefenmeester van SC Elshout. “Ze staan nu op een degradatieplaats. Heel vervelend voor die club, ook voor Roy Fitters. Hij is een goede trainer, doet er alles aan.” Fitters heeft het er moeilijk mee. “Ik slaap er soms slecht van. Het grote probleem is dat we niet scoren. Hadden we tegen BVV zeker moeten doen, kregen we kansen voor. Maar het zit helemaal niet mee.” Lichtpuntje: “De chemie tussen de selectie en mij is goed, alle neuzen staan nog altijd dezelfde kant op.”

In de vijfde klasse C ging HHC’09 met 2-0 onderuit bij de nummer twee, BZS. “Dat is een leuke en aardig voetballende ploeg”, zag De Fijter. “We hadden het heel lastig, zaten constant in de verdrukking. Zelf hebben we niet een keer op doel geschoten.” Routinier Jeffrey van der Loo zette de thuisclub op weg naar de overwinning, want de doelman ging bij het eerste doelpunt opzichtig in de fout. “Gebeurt dat niet, dan moet ik het nog zien. Het werd pas laat 2-0. Misschien had BZS dan meer risico genomen.”

FC Drunen was vrij. Zaterdagvierdeklasser Vlijmense Boys kwam niet in actie vanwege het overlijden van een bestuurslid van Jan van Arckel.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.