Michael van Gerwen wint Players Championship Finals

Foto: screenshot/WG

Michael van Gerwen heeft de Players Championship Finals gewonnen. De Vlijmenaar versloeg zondag in de finale de Engelsman Rob Cross en wierp bovendien ook nog een negendarter.. Dat deed hij met 11-6. In de halve finale had hij al afgerekend met de Engelsman Luke Humphries.

In de finale Van Gerwen liep meteen in het begin van de ontmoeting fors uit (5-1), maar zag zijn opponent terugkomen tot 7-6. De 7-7 leek aanstaande, maar na twee missers van Cross gooide Van Gerwen op onwaarschijnlijke wijze 170 uit. In de daaropvolgende leg volgden nog drie missers van Cross, en werd het 9-6 voor ‘Mighty Mike’, die 70 wist weg te poetsen. Die voorsprong gaf Van Gerwen niet meer weg. Met een 142 finish en een 18-darter stelde Van Gerwen vervolgens de eindzege bij het major-toernooi in Minehead veilig. Na de World Matchplay en World Grand Prix is het al zijn derde ranking-major van het seizoen.

Van Gerwen wilde op de Players Championship Finals nog eens onderstrepen dat hij komende maand de grote favoriet is voor de wereldtitel op het WK Darts. Hij speelde zich met zeges op Ryan Meikle, Cameron Menzies, Dimitri van den Bergh, Danny Noppert en Luke Humphries soepeltjes naar de finale in Minehead.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen