Stichting De Schroef verzorgt 1e Nationale Balkon Beweegdag

Vrijdag 29 mei was het Nationaal Ouderenfonds samen met haar partners de Nationale Balkon Beweegdag en Stichting De Schroef pakte het initiatief voor de gemeente Heusden op. Ook Ad Hartjes was aanwezig namens Heusden.Nieuws voor de foto’s.

Supervrijwilliger Anouk van Loon en Buurtsportcoach Jos v.d. Ven pakte het initiatief  op en verzorgde op vier locaties in Drunen een gezellige en sportieve activiteit op afstand. Het geluid werd mede mogelijk gemaakt (Maikel Licht en Geluid) ’t Fiske. Uiteraard deed iedereen gezellig mee vanaf het balkon.

De afgelopen weken werden bij verschillende woonzorgcentra op afstand gedanst met de bewoners en vandaag waren het de aanleunwoningen in Drunen op veler verzoek.

Wat is Balkon Bewegen?
Het Balkon Bewegen is een initiatief ontstaan in corona-tijd. Daarbij gaan vrijwilligers en professionals, zoals docenten sport en bewegen 55+, fysiotherapeuten, buurtsportcoaches en bewegingscoaches, langs woon- en zorgcentra om ouderen een gezellige en sportieve ochtend te laten beleven op hun balkon of in de tuin. Het balkon is het symbool om ouderen in het zonnetje te zetten. Zo wordt op deze manier de veiligheid gewaarborgd van de ouderen.

Het Nationaal Ouderenfonds wil met de Nationale Balkon Beweegdag de verschillende initiatieven in het land bundelen en op één dag zoveel mogelijk ouderen in beweging brengen en een gezellige, positieve ochtend laten beleven.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen