Cinderella wordt gefilmd in de straten van onze gemeente

Foto: Het Pieck

Dikke kans dat je de afgelopen tijd ergens in de straten van de gemeente Heusden een DJ hebt gezien op zoek naar het meisje dat op zijn party haar schoentje achter heeft gelaten. Het Pieck heeft ervoor gekozen om de dansvoorstelling, deze keer Cinderella, te verfilmen. Veel werk maar ook een super ervaring voor alle dansers!

De 2-jaarlijkse dansvoorstelling van het Pieck is dit jaar in een heel bijzonder jasje gegoten. Met camera’s en een drone wordt het verhaal van Assepoester, dat bewerkt is naar een moderne versie, verfilmd.

Het arme meisje werkt in de Pieck-versie in de metaalfabriek. V.P.T. Versteeg uit Heusden heeft zijn fabriek ter beschikking gesteld om te filmen. Een gebaar dat het Pieck met beide handen dankbaar aannam! Er is al een kleine week gefilmd en ook de komende weken gaat het filmen nog door. In de fabriek, maar ook in het voormalig land van Ooit, bij de Venkantbrug, in de theaterzaal van de Voorste Venne, bij het kerkhof in Vlijmen en op het pleintje waar de Aleph gehuisvest was. Er trekt zelfs een stoet met DJ door de straten van de gemeente Heusden, op zoek naar het meisje dat het achtergelaten schoentje past. Die DJ is natuurlijk de moderne versie van de prins uit het oorspronkelijke verhaal.

Live toneelspel omlijst de film in de zaal
Op het moment wordt er hard gewerkt door de dansers en hun docenten. Zeventien verschillende groepen doen mee, met dansstijlen die uitéén lopen van Klassiek, Modern en Jazz tot Hip Hop, Breakdance en Streetdance. Ze hadden, vanaf de zomervakantie, nog maar enkele weken de tijd om de dansen helemaal strak te krijgen voor het filmmoment! Aan het script werd natuurlijk al veel langer gewerkt. Het was Danique van Roosmalen haar wens om het verhaal in een modern jasje te gieten, en dat deed ze! Het idee van een film kwam later, toen er vanwege Corona steeds nieuwe oplossingen gezocht moesten worden voor de dansers en docenten. Om er toch een bijzondere live-beleving van te maken spelen twee actrices de rol van de stiefzusjes. Zij zullen zowel in de film als tijdens de film live in het theater spelen. Ook Assepoes en enkele dansgroepen spelen mee in deze scènes. ‘Door het toneelspel wat de film omlijst creëer je toch een uniek live-moment in de zaal en geef je het publiek een meer totale beleving.’ Aldus Danique. Wat ook bijzonder is; de dansers kunnen voor het eerst samen met hun ouders, broertjes, zusjes en vrienden naar hun eigen voorstelling kijken! Een unieke kans dus. U komt toch ook?

De film Cinderella zal vertoond worden in de Voorste Venne op zaterdag 24 en zondag 25 oktober. Kaarten voor de voorstelling zijn vanaf nu te reserveren via de Voorste Venne. Heb je zelf zin om te dansen? Na de herfstvakantie start het nieuwe dansseizoen bij het Pieck.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen