Blog Burgemeester Willemijn van Hees 3 december

Foto: Wil Gulpen

Burgemeester Willemijn van Hees heeft weer een nieuwe blog geschreven voor alle inwoners van de gemeente Heusden, waarin ze vertelt over haar werk als burgemeester en over de dingen die haar opvallen en bezighouden. De blog van de burgemeester verschijnt om de twee weken op Heusden.Nieuws en de website van de gemeente Heusden. Met deze keer we staan samen aan het bed, wat kunnen wij in Heusden doen en het Sinterklaasjournaal.

Beste Heusdenaren,

We zitten weer volop in de crisismodus. De situatie in de ziekenhuizen is zo ernstig dat de term “code zwart” vaak is gevallen. Dat is doodeng. Het betekent dat er geen bedden meer zijn om mensen op te nemen die zorg écht nodig hebben. Dit betekent dat ziekenhuizen op dat moment keuzes moeten maken wie wél zorg krijgt en wie niet. Het is de nachtmerrie van iedereen die ooit in de zorg is gaan werken.

We staan samen aan het bed
Oók in de ziekenhuizen in onze buurt – bijvoorbeeld het Jeroen Bosch Ziekenhuis – is de situatie dringend. Dringend zijn ook de oproepen uit de ziekenhuizen om ons aan de basisregels te houden. Dat doet u niet voor “Den Haag”, niet voor mij, maar voor de mensen in de zorg. En eigenlijk doet u het voor uw eigen familie, vrienden of buren die zorg nodig hebben. Want bij ‘code zwart’ gaan ze die misschien wel niet krijgen.
Iedereen mag een andere mening hebben over de effectiviteit van de corona-aanpak van onze regering. Dat mag in Nederland. Maar verschil van mening heb je niet boven het bed van een patiënt. Dan doe je er samen alles, echt alles aan om de patiënt te helpen gezond thuis te komen bij zijn of haar geliefden.

>> hier leest u de gezamenlijke liveblog en antwoorden op veel gestelde vragen

Wat kunnen wij in Heusden doen?
Ons allemaal héél goed houden aan de basismaatregelen: vaak en goed handen wassen, anderhalve meter afstand houden, thuisblijven bij klachten en u direct laten testen bij de GGD (ook als u al gevaccineerd bent), zorgen voor voldoende frisse lucht.
Mocht u nog niet gevaccineerd zijn, dan is nu het moment om daar nog eens héél goed over na te denken. Maak uw keuze naar eer en geweten en in de wetenschap dat we uw keuze oprecht respecteren, maar denk er alstublieft goed over na.
En laten we in Heusden vooral blijven doen wat u al anderhalf jaar doet: er samen het beste van maken. Ik kom graag in contact met Heusdense zorgmedewerkers, huisartsen, ziekenhuismedewerkers en andere hulpverleners! Als gemeente delen we graag uw verhaal.

Ik ga luchtig eindigen. Hebt u de persconferenties van de Hoofdpiet gezien op Het Sinterklaasjournaal? Heerlijk zijn ze! Voor de volwassenen een luchtig moment, voor de kleintjes een heel spannend. Genieten toch!

Samen thuis in Heusden!

Willemijn van Hees
Burgemeester van Heusden

Zie ook de vorige blogs van onze burgemeester

< Blog 19 november
Blog 5 november
Blog 22 oktober
Blog 8 oktober
Blog 24 september
Blog 10 september
Blog 23 juli
Blog 9 juli
Blog 25 juni
Blog 11 juni
Blog 28 mei
Blog 14 mei
Blog  30 april
Blog 16 april

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Cookieinstellingen