Blog Burgemeester Willemijn van Hees: Seksueel geweld en het einde van coronatunnel lijkt in zicht

Foto: WGF

Burgemeester Willemijn van Hees heeft weer een nieuwe blog geschreven voor alle inwoners van de gemeente Heusden, waarin ze vertelt over haar werk als burgemeester en over de dingen die haar opvallen en bezighouden. De blog van de burgemeester verschijnt om de twee weken op Heusden.Nieuws en de website van de gemeente Heusden. Met deze keer seksueel geweld en het einde van de coronatunnel lijkt in zicht.

Beste Heusdenaren,
Mijn vaste afsluiter “Samen thuis in Heusden!” komt uit de visie, die inwoners schreven voor gemeenteraad en college. Ik moest de afgelopen twee weken vaak aan deze zin denken..

Seksueel geweld
Sinds vorige week gaat het in Nederland veel over grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld richting vrouwen. Net als iedereen leef ik enorm mee met vrouwen die met dit gedrag te maken hebben gehad of die slachtoffer zijn van seksueel geweld. Ook bij ons in Heusden komt dit voor dus wat kunnen we doen?

Om te beginnen: blijf van de ander af, of check even of de ander er ok mee is. En natuurlijk is “nee” gewoon “nee” hoe dit ook geuit wordt. Laten we elkaar echt aanspreken op houding en gedrag als die grensoverschrijdend zijn en op die manier daders een halt toe te roepen. We moeten er ook samen zijn voor slachtoffers en er voor zorgen dat zij zich gesteund weten door de mensen om hen heen.

Voor mensen die zo iets ergs hebben meegemaakt als seksueel geweld moeten we ervoor zorgen dat “samen thuis in Heusden” tóch blijft gelden.

Eind van de tunnel?
Het einde van de coronatunnel lijkt in zicht. De besmettingen zijn weliswaar superhoog, maar de berichten uit de ziekenhuizen stemmen hoopvol. De impact van de omicron-variant wordt door sommige experts al vergeleken met een gewone seizoensgriep. Maar we hebben tijdens de coronajaren 2020-2021 al een paar keer te vroeg gejuicht in Nederland, dus laten we nog maar even afwachten.

Vrijdag 21 januari schoof ik samen met wethouder Thom Blankers aan bij de Horecatafel van Heusden in Café Den Braai in Vlijmen. Met mensen uit de horeca en de entertainmentsector spraken we over de impact van corona op die sectoren in Heusden. De emotionele verhalen die over tafel gingen waren aangrijpend. Gelukkig gaf het kabinet horeca en cultuur deze week meer ruimte. Heusdenaren in deze sectoren hebben die ruimte hard nodig! “Samen thuis in Heusden” kan niet zonder onze horeca en het culturele aanbod in onze gemeente.

Ik heb er veel zin om hier weer van te mogen genieten. Bij deze roep ik alle Heusdenaren op om vooral winkels, cafés, restaurants en culturele instellingen in onze eigen gemeente te gaan bezoeken. We gaan al twee jaar samen zo goed mogelijk door de coronacrisis, laten we ná die crisis vooral ook samen zorgen voor het herstel.

Samen thuis in Heusden!

Willemijn van Hees

Zie alle vorige blogs van Burgemeester van Hees hier

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen