Blog van Burgemeester Willemijn van Hees

Foto: WGF

Burgemeester Willemijn van Hees heeft weer een nieuwe blog geschreven voor alle inwoners van de gemeente Heusden, waarin ze vertelt over haar werk als burgemeester en over de dingen die haar opvallen en bezighouden. De blog van de burgemeester verschijnt om de twee weken op Heusden.Nieuws en de website van de gemeente Heusden. Met deze keer grove kritiek, samen door in deze moeilijke tijd en brandweerkanjers.

Beste Heusdenaren,

Het zijn pittige tijden voor veel mensen en dat is opgeteld bij ruim twee jaar coronacrisis al bijna drie jaar het geval. Je zou er chagrijnig van worden en ook ons Heusdenaren overkomt dat. Niets menselijks is ons vreemd. Gelukkig maar! Chagrijnig zijn mag natuurlijk ook gewoon.

Grove kritiek
Wat ook altijd mag, is kritiek hebben op de gemeente. De gemeenteraad, het college en de ambtelijke organisatie doen hun stinkende best, maar het iedereen naar de zin maken gaat niet. En ook wij maken fouten.
Geklaag of gemopper over ons is helemaal prima. Je mag het altijd met ons oneens zijn en dat uitspreken. Maar er zijn grenzen. Wethouder Jeroen van den Bosch en onze jeugdburgemeesters kregen veel kritiek over het hijsen van de Global Goals-vlag. Global Goals betekent dat we in Heusden proberen bij onze keuzes rekening te houden met andere mensen op onze planeet. In de reacties las ik dat ik veel mensen er een wereldwijd complot in zien. Die mening mag. Wat ik echter niet ok vind, is een reactie richting de wethouder als “daar is weer zo’n gluiperd met zijn gladde harsens”. Je hoeft het niet met onze bestuurders of ambtenaren eens te zijn, maar je doet wel normaal tegen ze. En al helemaal tegen onze jeugdburgemeesters.

Zo, dat heb ik gezegd: en nu door!

Samen door een moeilijke tijd
“Samen door de crisis” was ons uitgangspunt tijdens de coronacrisis. Ik ben er van overtuigd dat we het ook nu gaan redden als we het in Heusden samen blijven doen. Door naar elkaar om te kijken, lieve dingen voor elkaar te doen, begrip te hebben voor elkaars zorgen (en daardoor soms chagrijn). Samen redden we het wel hoe zwaar het ook is of nog wordt.
Bij de gemeente en Bijeen kun je altijd aankloppen als je hulp nodig hebt. Hulp als je financiële ondersteuning nodig hebt, hulp om de juiste instanties te vinden en zeker voor een luisterend oor. Heb je behoefte aan contact met mij of een van de wethouders om je verhaal te doen? Stuur dan een mailtje naar [email protected] of bel met 073-5131789.

Brandweerkanjers
Afgelopen vrijdag konden we eindelijk, na twee coronajaren, onze brandweervrijwilligers weer bedanken tijdens de jaarlijkse bedankavond. Ook onze jeugdbrandweer was erbij: onze brandweertoppers van de toekomst. Zelfs op een feestelijke avond konden ze niet stil zitten. Diezelfde nacht rukte de brandweer uit om de vijf jongeren te helpen die een auto-ongeluk hadden bij Herpt. Daarom nog maar eens: we zijn in Heusden kei trots op de kanjers van onze brandweer.

Tot de volgende blog!
Willemijn van Hees Burgemeester van Heusden

Zie alle vorige blogs van Burgemeester van Hees hier

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen