Blog burgemeester Willemijn van Hees over midtermreview

jun 17 , 15:30 Blog Burgemeester
burgemeester 221208 006dsc 4732 1 voorkeur
Burgemeester Willemijn van Hees heeft weer een nieuwe blog geschreven voor alle inwoners van de gemeente Heusden, waarin ze vertelt over haar werk als burgemeester en over de dingen die haar opvallen en bezighouden. De blog van de burgemeester verschijnt op Heusden.Nieuws en de website van de gemeente Heusden. Deze keer gaat het in de blog over midtermreview.
In 2022 waren de gemeenteraadsverkiezingen. Na de verkiezingen vormden de partijen DMP Heusden, Gemeentebelangen Heusden en VVD Heusden samen de coalitie. Samen schreven zij het coalitieprogramma voor de periode 2022-2026 ‘Heusden Nu en Straks’. Hierin schreven ze wat zij voor onze gemeente willen bereiken in deze vier jaar. Het college van burgemeester en wethouders voert het coalitieprogramma uit. Daar zijn we nu twee jaar mee bezig. Tijd om onze gemeenteraad en u als inwoners en ondernemers in Heusden te vertellen waar we staan. Dat heet met een duur woord de ‘midterm review’. Dat past niet zo bij Heusden dus hebben we het ‘Halverwege - Bestuursperiode 2022-2026’ genoemd.
Bespreken met gemeenteraad en met kinderen
kinderversie midtermreview
Op donderdag 13 juni bespraken we deze stand van zaken met onze gemeenteraad. Dit was een openbare bijeenkomst op het gemeentehuis in Vlijmen. U kunt deze bijeenkomst terugkijken via onze website, dan kunt u terugkijken wat de collegeleden en de fracties in onze gemeenteraad tijdens de bijeenkomst hebben gezegd. We bespraken het ook met een groep kinderen onder aanvoering van onze jeugdburgemeesters. Net als van het coalitieprogramma hebben we ook van de stand halverwege een kinderversie gemaakt. Zo konden we ook de kinderen vertellen wat we gedaan hebben met hún wensen.
U vindt deze documenten op onze website: de volledige midtermreview , een makkelijk te lezen publieksversie en de kinderversie .
Het college constateert dat het goed op koers ligt. In de ‘midtermreview’ legt het college dit uit. Bij sommige onderwerpen zijn we natuurlijk nooit klaar. Bijvoorbeeld werken aan veiligheid en goed communiceren. De kinderen noemden ook een goed voorbeeld. We zijn op koers met het tegengaan van pesten, maar hier moeten we natuurlijk aandacht voor blijven vragen.
Veilig gevoel
Binnen het college hebben we allemaal ons eigen takenpakket. Ik hou me bijvoorbeeld bezig met veiligheid en met de opvang van Oekraïense vluchtelingen We hebben hard gewerkt aan het bereiken van een veilig gevoel voor iedereen. We hebben meer mensen voor handhaving en de wijk-Boa’s zijn actief. Ondermijnende criminaliteit wordt aangepakt door ons eigen Heusden Interventieteam en Bestuurlijk Interventieteam Meierij.
Helaas lukte het ons niet om de brandweer in Drunen, politie en gemeentemedewerkers samen op één Veiligheidsplein in Drunen te huisvesten. De werkelijke huisvesting van bijna 400 Oekraïners is dan weer wel in heel korte tijd, met een echt ‘thuisgevoel’ gelukt.
Zichtbaar gemeentebestuur
Gemeenteraad en college zijn zichtbaarder geworden. Bijvoorbeeld door de wijkbezoeken. Sinds 2022 bezochten we Nieuwkuijk, Haarsteeg, de Vliedberg, Oudheusden, De Grassen en De Vijfhoeven en de vesting Heusden. Binnenkort zijn we in Hedikhuizen.
Onze communicatiekanalen zijn op orde. We zijn druk bezig de informatie die we communiceren begrijpelijker te maken.
Ik vind het een goede zaak dat we als college met de gemeenteraad bespreken waar we halverwege de bestuursperiode 2022-2026 staan. En natuurlijk hoop ik dat we de komende twee jaar net zo veel werk kunnen verzetten
Samen thuis in Heusden!
Willemijn van Hees
Burgemeester van Heusden
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.
< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail