Politiebureaus in de regio woensdag opnieuw op slot

jun 17 , 17:00 Knipsels
t766heqwa817rsy4ku86puc5z politie 715x408
Op woensdag 19 juni gaan politiebureaus in het hele land opnieuw 24 uur dicht als onderdeel van de voortdurende acties van de vier gezamenlijke politiebonden. Deze actie is bedoeld om aandacht te vragen voor een 'fatsoenlijk' vroegpensioen voor agenten.
De acties van woensdag 19 juni zijn een voortzetting van de acties van afgelopen dinsdag, toen politiebureaus ook al een etmaal gesloten waren. Deze reeks van acties is een reactie op het gebrek aan resultaat uit de eerdere protesten en onderhandelingen. Agenten schrijven tijdens de acties minder bekeuringen voor lichte overtredingen.
Alle politiebureaus met een publieksfunctie, blijven woensdag 24 uur gesloten. Hierdoor kunnen inwoners geen aangifte doen.
Met deze acties hopen de politiebonden voldoende druk uit te oefenen op de betrokken partijen om de nodige veranderingen door te voeren voor een rechtvaardiger en financieel aantrekkelijker vroegpensioen voor agenten. De politiebonden streven naar een nieuwe Regeling voor Vervroegd Uittreden (RVU). Het pensioenakkoord uit 2019 stelt dat mensen met een zwaar beroep drie jaar eerder met pensioen kunnen gaan, maar volgens de bonden voldoet de huidige regeling niet aan de behoeften van de agenten.
De politiebonden overwegen meer acties in de komende weken als er geen vooruitgang wordt geboekt. De bonden benadrukken dat ze pas zullen stoppen met de acties als er significante stappen worden gezet richting een verbeterde RVU. De bonden zijn vastberaden door te gaan met acties totdat er concrete stappen worden gezet door politici, bestuurders en werkgevers richting een bevredigende RVU.
Ondanks de sluiting blijven het alarmnummer 112 en het informatienummer 0900-8844 wel bereikbaar
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.
< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail