Lezing over Bauhaus en Keramiek

Foto: Bob Bronshoff

Elisabeth Eyl geeft op donderdag 29 oktober een lezing over Bauhaus en Keramiek in Het Gouverneurshuis, Putterstraat 14, 5256 AN Heusden. De entree is € 7,50 per persoon inclusief consumptie. Aanvang 20.00 uur (zaal open 19:30u)

Elisabeth Eyl is kunsthistoricus en ook verzamelaar van Bauhaus (gerelateerde) keramiek. In de zomermaanden heeft zij een Bauhauskeramiekroute georganiseerd in Heusden Vesting.

Het Bauhaus was een opleiding voor beeldend kunstenaars, ambachtslieden en architecten die van 1919 tot 1933 eerst gevestigd was in Weimar daarna in Dessau en tenslotte nog een jaar in Berlijn.
Net als de Nederlandse stroming De Stijl was het Bauhaus vernieuwend en baanbrekend.

Vrouwen voelden zich aangetrokken tot het vernieuwende lesprogramma en volgden met succes de opleidingen. Tegenwoordig is er meer aandacht voor “de vergeten vrouwen van Bauhaus” en de invloed die zij hebben gehad. Ook bepalend voor de geschiedenis van het Bauhaus is de opkomst van het Nazisme in Duitsland dat een eind maakte aan de moderne opvattingen en de kunstuitingen als “entartet” verklaarde.
Elisabeth zal zich na een algemene inleiding toespitsen op de Bauhaus keramiek, een gebied dat minder bekend is maar verrassend interessant.

Entree €7,50 per persoon inclusief consumptie. In verband met de maatregelen ten gevolge van Corona kunnen maximaal 15 bezoekers in de ruimte. Graag tijdig reserveren i.v.m. Corona. De lezing zal ca. 50 minuten duren, daarna is er gelegenheid tot het stellen van vragen.
Reserveren van tickets kan via de website: https://gouverneurshuis.nl

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.