Vlijmen zorgt slim voor droge voeten! Waterslinger in Geerpark is af

Foto: WGF

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Er zijn perioden van droogte en van extreme neerslag. Hoe ga je hiermee om? Waterschap Aa en Maas, team Geerpark én inwoners bogen deze waterproblematiek om naar een kans. Het maatwerk dat hiervoor nodig was, vroeg om lef van deze partijen.

Samen wisten ze één uniek watersysteem te creëren, dat een oplossing biedt voor alle wateropgaven van heel Vlijmen-Noord, waaronder Geerpark en De Grassen. Nu is een mijlpaal bereikt: de Waterslinger in Geerpark is af en vanaf nu is de natuur aan zet!

Het eigentijdse watersysteem vervult een aantal belangrijke functies zoals het opvangen van regenwater, het op natuurlijke wijze reguleren van luchtvochtigheid en temperatuur en het verhogen van biodiversiteit. En ontstaat er een uniek landschap dat door de wijk slingert.

Bekijk de video en kom te weten hoe dit unieke systeem werkt! https://geerpark.nl/weer-een-mijlpaal-bereikt-de-waterslinger-is-af/

In Geerpark word je omringd door het groen. Het is een heerlijke plek om thuis te komen na een drukke dag werken. Of om lekker te wandelen, ontspannen en de natuur te ontdekken, in en om de wijk. Kinderen struinen over het laarzenpad, zoeken beestjes in de waterslinger en snoepen van het fruit uit de boomgaard. Spelen is er een echt avontuur. Geerpark is geen gewone woonwijk. Maar één van de meest duurzame van Nederland en 100% elektrisch. De woningen zijn comfortabel en energiezuinig, met mooie duurzame materialen en zonnepanelen op het dak. Volledig gebouwd voor de toekomst. Met voorzieningen dichtbij, in het dorp Vlijmen en in Den Bosch om de hoek. De eerste bewoners voelen zich er al helemaal thuis, samen in een hofje of vrijer op een zelfbouwkavel. Meer weten over Geerpark? Kijk op www.geerpark.nl

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Reacties