Prins Hendrikstraat in Drunen wordt afgesloten

Foto: Gemeente Heusden

De gemeente Heusden gaat eind maart de Prins Hendrikstraat in Drunen afsluiten voor gemotoriseerd verkeer. Met deze maatregel worden de verkeersveiligheid en de doorstroming op de Lipsstraat vergroot. De Prins Hendrikstraat wordt een verkeersveilige fietsroute, terwijl gemotoriseerd verkeer via de Tinie de Munnikstraat van en naar de Lipsstraat kan rijden.

Vóór en na de afsluiting worden op zowel de Tinie de Munnikstraat als de Prins Hendrikstraat verkeerstellingen gehouden om zo te kunnen zien hoe het gemotoriseerde verkeer zich door Braken-oost beweegt. De afsluiting wordt eind maart gerealiseerd. Het parkeerterrein van sportpark De Schroef blijft via de Cees van Delfstraat bereikbaar. Alternatieve routes worden met borden aangegeven.

Waarom afsluiten?
We merken dat er veel vragen zijn over deze voorgenomen afsluiting van de Prins Hendrikstraat. Bij de ontwikkeling van Dillenburg is het altijd de bedoeling geweest om de Prins Hendrikstraat af te sluiten en het gemotoriseerd verkeer via de Tinie de Munnikstraat te laten rijden. Die straat is daar ook op ingericht, inclusief de grote rotonde op de aansluiting van de Lipsstraat. Met het wegvallen van de aansluiting van de Prins Hendrikstraat op de Lipsstraat verbetert zowel de verkeersveiligheid als de doorstroming van het autoverkeer.

We beamen dat het met name in de ochtend wat drukker kan worden in de Tinie de Munnikstraat. De verwachting is echter dat dit niet tot grote problemen leidt. Overigens gaan we dat goed monitoren en voeren we ook verkeerstellingen uit op zowel de Tinie de Munnikstraat als de Prins Hendrikstraat.

Wat betreft het d’Oultremontcollege zullen de leerlingen die vanuit het noorden naar de school fietsen in de toekomst van de Prins Hendrikstraat gebruik blijven maken.

De plannen zijn uitgebreid besproken met het d’Oultremontcollege, de aanliggende sportinstellingen en de bewonersvereniging Dillenburg.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen