De roeivijver in Drunen bevat blauwalg

Foto: Gemeente Heusden

De roeivijver in Drunen bevat blauwalg. Dat blijkt uit onderzoek van Waterschap Aa en Maas. Let op: Laat geen honden in het water gaan of hiervan te laten drinken

Blauwalgen zijn in bijna elk oppervlaktewater terug te vinden en maken onderdeel uit van een natuurlijk ecosysteem. Als blauwalgen zich echter explosief vermenigvuldigen, spreken we van ‘blauwalgenbloei’ en dit kan gezondheidsrisico’s opleveren voor mens en dier.

Ondanks dat deze ‘blauwalgenbloei’ vooral in de zomer voorkomt vanwege de hogere temperaturen kan het ook in de winter in stilstaand water, zoals vijvers en sloten opduiken. De gevoeligheid bij mensen is zeer verschillend. Kinderen en honden lopen over het algemeen het meeste risico om ziek te worden. Honden kunnen zelfs overlijden na contact met besmet water. Bij blauwalgenbloei ontstaat er meestal een blauwgroene drijflaag op het water, zoals dat nu ook bij de roeivijver te zien is. Wij raden daarom dan ook ten zeerste af om honden het water in te laten gaan of hiervan te laten drinken.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen