Afvalinzameling start weer

Foto: Gemeente Heusden

Vanaf maandag wordt in de gemeente Heusden de afvalinzameling weer gestart. Dat betekent dat je de groene of grijze container weer kan aanbieden. Oud papier en karton wordt nog niet ingezameld, dit komt door de nog geldende avondklok. Door de hevige sneeuwval was het afgelopen week niet mogelijk om de containers te ledigen. De inzamelrondes die afgelopen week niet door zijn gegaan worden niet ingehaald.

Afvalsoorten
In de gemeente Heusden wordt opgehaald het PMD-afval, GFT-afval en oud papier bij je thuis op. Glas en textiel kun je gewoon kwijt in de speciale glas- en textielcontainers. Het restafval dat dan nog overblijft, breng je zelf weg naar een ondergrondse container in de buurt. Daarvoor betaal je per keer een klein bedrag. Als je je huisvuil dus goed scheidt, houd je minder restafval over en hoef je minder vaak naar de ondergrondse container. Dat kan je aardig wat geld besparen.

Voor het PMD-afval (plastic verpakkingsafval, metalen verpakkingen en drankenkartons) gebruik je de grijze container. De groene container is voor het GFT-afval (groente, fruit en tuinafval). Zet je container vóór 07.00 uur ’s ochtends aan straat. Is je container niet geledigd? Neem dan contact op met de Afvalstoffendienst, telefoon (073) 615 65 75.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen