Help wateroverlast voorkomen: Ga anders omgaan met regenwater

Foto: Pixabay

Een borrelend toilet, straten die blank staan na een fikse regenbui en vuil rioolwater in sloten, vijvers en kanalen. In Nederland regent het door klimaatverandering vaker en harder. Schoon water komt in het riool terecht en dat kan het grote aanbod niet verwerken.

Het water uit jouw douche, toilet en keuken wordt afgevoerd via het riool. Maar behalve het afvalwater komt veel regenwater, jaarlijks zo’n 35.000 liter per persoon, via regenpijpen en putten in het riool terecht. Dit schone water stroomt met het afvalwater naar de waterzuivering. Onnodig, want schoon water hoeft natuurlijk niet gezuiverd te worden. Dat belast het milieu en het kost geld. Ook jij betaalt daar aan mee.

Duurzaam verwerken
Het zijn redenen waarom de gemeente het regenwater niet meer via de riolering wil afvoeren maar water wil bergen daar waar het is gevallen. Daarom is er ook in 2021 een subsidieregeling voor inwoners. Daarmee willen we inwoners stimuleren om het regenwater op eigen terrein te verwerken. Bijvoorbeeld door het aanleggen van een groen dak of het aanleggen van een grindkoffer in de tuin.
Meer informatie over de watersubsidie en de toetsingscriteria vind je op www.heusden.nl/watersubsidie

Bron: gemeente Heusden

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen