Jeugdburgemeesters en de jeugdambassadeurs bereiden Nationale Kinderklimmaattop 2021 voor

Foto: Gemeente Heusden

De jeugdburgemeesters Jikke en Koen en de jeugdambassadeurs bruisen van de frisse creatieve ideeën als het gaat om het voorkomen van nog meer klimaatverandering! Afgelopen woensdag kwamen ze op de gemeentewerf in Drunen samen om de nationale Kinderklimaattop 2021 voor te bereiden. Deze top vindt op 15 april digitaal plaats met kinderen uit groepen 7 en 8 uit heel Nederland.

De Heusdense klimaattoppers zijn blij dat ze hun ideeën over een klimaatbestendige toekomst ook mogen inbrengen. Zo komen ze samen met andere kinderen in Nederland tot een eerste nationaal Kinderklimaatakkoord. Dit akkoord wordt vervolgens aangeboden aan de Tweede Kamer.

Er zijn nu veel zorgen over het klimaat. Daarom zijn er nieuwe afspraken nodig om het klimaat te redden. Ook de uitgesproken stemmen van kinderen in Nederland moeten gehoord worden. Het gaat per slot van rekening om hún toekomst.

Volgende week gaan onze deelnemers verder met de voorbereiding van de Kinderklimaattop. Ze bepalen dan hún drie belangrijkste Klimaatafspraken. Ook maken ze dan een gezamenlijke poster die in een koker wordt opgestuurd naar de organisatie van de Kinderklimaattop.

Wil je meer weten? Kijk dan op www.groenevoetstappen.nl/kinderklimaattop

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen