Eerste bovengrondse verdeelkast geplaatst

Foto: Gemeente Heusden

Afgelopen dinsdag is de eerste bovengrondse verdeelkast geplaatst in de gemeente Heusden. Een belangrijke mijlpaal in de aanleg van het glasvezelnetwerk. Via deze verdeelkasten, ook wel PoP’s (Point of Presence) genoemd, worden huishoudens met een glasvezelabonnement aangesloten op het glasvezelnetwerk van DELTA Fiber Netwerk. In de gemeente Heusden worden nog drie bovengrondse verdeelkasten geplaatst, namelijk in de kernen Haarsteeg, Oudheusden en Elshout.

Een toekomstbestendige digitale verbinding
Wethouder Kees van Bokhoven: ”Als gemeente zijn we ervan overtuigd dat glasvezel de toekomst is en bijdraagt aan de digitale bereikbaarheid en daarmee de leefbaarheid in alle kernen van de gemeente. Ons uiteindelijke doel is de hele gemeente te voorzien van een toekomstbestendige digitale verbinding. Juist in deze tijd biedt een snelle en stabiele internetverbinding veel voordelen waardoor je makkelijker kunt thuiswerken, onderwijs kunt volgen of sociale contacten kan onderhouden. Met de plaatsing van de eerste verdeelkast hebben we een stap gezet naar de toekomst van Heusden.’’

Na maanden voorbereiding, nu eindelijk aan de slag
“Ik ben verheugd met de plaatsing van de eerste bovengrondse verdeelkast. Na alle voorbereidingen van de afgelopen maanden, de campagne, de samenwerking met Tecnolimit, Aannemer Spitters en de gemeente Heusden is dit een mooie mijlpaal in dit project. Eindelijk kunnen we nu echt van start met de aanleg van glasvezel in de gemeente Heusden, ”aldus projectmanager Salvina Orlando van DELTA Fiber Netwerk.

Al jaren een samenwerkingspartner
Bedrijfsleider Huub van Hooft, van Tecnolimit: “Als leverancier hebben wij de afgelopen jaren al vele verdeelkasten aan DELTA Fiber Netwerk mogen leveren. Gemiddeld genomen plaatsen wij voor DELTA Fiber Netwerk drie betonnen verdeelkasten (PoP’s) in diverse afmetingen en vijf straatkasten per week door geheel Nederland. Wij vinden het belangrijk dat de klant zo veel mogelijk wordt ontzorgd. Wij bouwen de verdeelkast, voorzien deze van alle benodigde componenten en zorgen voor de complete plaatsing op locatie. Wij zijn dan ook supertrots om als ‘Heusdens bedrijf’ samen met DELTA Fiber Netwerk vier keer een PoP te plaatsen in de gemeente Heusden”.

5500 woningen worden aangesloten op glasvezel
Commercieel Directeur Ad Baartmans, van aannemer Spitters: “Wij zijn verantwoordelijk voor de aanleg van glasvezel in de gemeente Heusden. Deze week zijn de civiele werkzaamheden gestart en maken wij nu de verbindingsroutes in het buitengebied om de kernen met elkaar te verbinden. In totaal wordt er 83 kilometer gegraven waarvan 78 kilometer in een open geul en 5 kilometer boringen onder wegen/sloten. Voor de tuinboringen staat er 40 kilometer gepland. In totaliteit wordt er 530.000 meter glasvezel in de gemeente Heusden aangelegd en wordt het voor circa 5500 huishoudens mogelijk om aangesloten te worden op het glasvezelnetwerk. We kijken wederom uit naar een mooie samenwerking met de gemeente en DELTA Fiber Netwerk”.

Aanmelden voor glasvezel is nog steeds mogelijk
Bewoners zonder glasvezel abonnement kunnen zich nog steeds aanmelden voor glasvezel. Doen zij dit gedurende de aanleg van het glasvezelnetwerk in de gemeente Heusden, dan betalen zij geen aansluitkosten. Op www.gavoorglasvezel.nl kan men via de postcodecheck het aanbod van de telecomaanbieders bekijken.

Meer weten?
Voor meer informatie over de aanleg, kijk hier Via de postcodecheck kunnen de bewoners de voortgang van de aanleg op hun adres volgen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen