Afvalscheidingswijzer: welk afval moet in welke bak?

Foto: Pixabay

Het huishoudelijk afval wordt in Heusden al heel goed gescheiden. In 2020 was er een scheidingspercentage van circa 87%. Dit betekent dat 87% van de totale hoeveelheid huishoudelijk afval wordt gescheiden in onder andere de afvalstromen PMD, GFT, papier, glas en textiel.

De resterende 13% is restafval (ondergrondse containers), grof restafval (via de milieustraat) en dumpingen en zwerfafval (in de openbare ruimte). Ter vergelijking: landelijk ligt dit percentage op ca. 60%. Een groot compliment dus voor de inwoners van de gemeente Heusden!

Begrijpelijk is dat de scheidingsregels niet voor iedereen altijd even duidelijk zijn. Omdat afvalverwerkers steeds strengere eisen stellen aan het gescheiden afval veranderen de landelijke richtlijnen regelmatig

Om je te helpen het afval nog beter te scheiden, is er een nieuwe Afvalscheidingswijzer. Hierop staan de meest voorkomende afvalsoorten en in welke bak deze moeten. Je kunt de Afvalscheidingswijzer hier downloaden en printen. Heb je geen internet of printer, dan kun je de Afvalscheidingswijzer telefonisch bij ons opvragen via (073) 513 17 89.

Het aantal verschillende afvalsoorten is bijna oneindig, lang niet alles past dan ook op de Afvalscheidingswijzer. Op de website www.afvalscheidingswijzer.nl (via Milieu Centraal) vind je wel bijna alle afvalsoorten terug. Ook in de Afvalstoffendienst app vind je veel informatie. Behalve de ophaaldagen van het afval kun je daar ook zien welk afval in welke bak hoort. Download de Afvalstoffendienst app via Google Play Store of de App Store

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen