Steeds meer investeringen in Zonne-energie

Foto: Energiek Heusden

Steeds meer mensen investeren in zonne-energie, vaak met zonnepanelen op daken. De gemeente Heusden omarmt dat. Zonne-energie is op dit moment namelijk een van de oplossingen om de ongewenste uitstoot van CO2 tegen te gaan waardoor ons klimaat verandert. Bovendien vinden we dat het opwekken van duurzame zonne-energie vooral daar moet gebeuren waar het nodig is.

Dus eerder op daken en in of direct bij de dorpen en kernen, dan in het buitengebied. Maar er is meer nodig om bij te dragen aan een duurzame leefomgeving ‘Heel. Heusden. Duurzaam.’ en onze ambitie om in 2050 energieneutraal te zijn. Ook een mogelijkheid is energie opwekken met zonnepanelen op een veld: een zonneveld/zonnepark.

Zonnepark in Oudheusden
Nadat in 2019 de visie zonne-energie is vastgesteld en in 2020 door 11 initiatiefnemers plannen zijn ingediend voor een zonneveld, is er in onze gemeente momenteel één projectlocatie in beeld voor de aanleg van een mogelijk zonnepark: aan de Polderweg 1 in Oudheusden. Initiatiefnemer Energiek Heusden en ontwikkelaar Sunvest zijn met dit traject aan de slag en noemen dit ‘Zonnepark Hooibroeken’. Het college van Heusden is van plan om hiervoor een omgevingsvergunning te verlenen die het mogelijk maakt om dit zonnepark te realiseren voor een periode van maximaal 25 jaar. Deze locatie voldoet aan de uitgangspunten in de visie zonne-energie. Belangrijke voorwaarde hierbij is dat voor minimaal 50% van het zonnepark sprake moet zijn van een vorm van meeprofiteren door de lokale samenleving van Heusden.

Het ontwerp van de omgevingsvergunning en bijbehorende stukken ligt nog ter inzage tot en met 19 augustus 2021. Voordat de omgevingsvergunning kan worden verleend, vraagt het college nog aan de gemeenteraad of ze nog bedenkingen heeft. De verwachting is dat de raad op 28 september 2021 hierover een besluit neemt. Meer informatie

Lees meer hierover op www.heelheusdenduurzaam.nl. De bekendmaking van het ontwerp van deze omgevingsvergunning en hoe je kunt reageren vind je op www.heusden.nl.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen