Praat jij mee over de toekomst van Heusden?

Foto: Gemeente Heusden

U bent als inwoner van de gemeente Heusden van harte uitgenodigd voor de komende bijeenkomst rond de omgevingsvisie op 14 september 2021. Dit is een belangrijke bijeenkomst, waarin met een brede groep van organisaties, ondernemers, ambtenaren en andere Heusdenaren besproken wordt hoe men met de vragen en dilemma’s in de omgevingsvisie om willen gaan. De bijeenkomst heet dan ook Botsproefsessie.

In de omgevingsvisie komen veel verschillende vraagstukken samen. Sommige vraagstukken kunnen juist goed opgelost worden in de samenwerking tussen de diverse thema’s. Het tegengaan van wateroverlast in de straten, kan worden opgelost door meer groen te creëren, waardoor ook prettige wandelroutes ontstaan. Een mooi voorbeeld van 1+1 = 3. Andersom kan ook, op de gronden in het buitengebied kunnen zowel een zonnepark als kleinschalige woningen als kringlooplandbouw worden gerealiseerd. Op welke manier worden daar in de toekomst keuzes gemaakt?

Tijdens de bijeenkomst gaan we per thema in gesprek over de belangrijkste opgaven voor dat thema. Je kunt dus meedenken met de onderwerpen die je het meest belangrijk vindt.

Het doel van de avond is om met elkaar vast stellen hoe we afwegingen willen maken en naar welke oplossingsrichting per opgave de voorkeur uit gaat. De uitkomsten gebruiken we om de concept omgevingsvisie verder uit te werken. De uitkomsten zijn ook belangrijk voor de Raad straks. Ze bieden inzicht in de afwegingen die ondernemers, bewoners en de andere betrokkenen in Heusden belangrijk vinden bij het maken van de keuzes voor de omgevingsvisie.

Locatie: Abdijhof Mariënkroon, Abdijlaan 8 in Nieuwkuijk
Datum: 14 september 2021
Tijd: inloop met een lichte avondmaaltijd vanaf 17.15 uur, officieel programma van 18.00 tot 21.00 uur

Er is plek voor 150 deelnemers, om teleurstelling te voorkomen vragen we om je aan te melden per mail. Gebruik daarvoor onderstaande link, in het blauw.

Meld je HIER aan voor de botsproefsessie op 14 september!

Meer info 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen