Nieuws van Landgoed Steenenburg

Foto: Gemeente Heusden

Nieuws van Landgoed Steenenburg over de eerste fase van de woningbouwkavels, hoe gaat het met de soldaten die al jarenlang een begrip zijn in de gemeente als in brede omgeving, onderhoud aan de bruggen, houtwal en snoeien van bomen

Eerste fase woningbouwkavels 
De inschrijfperiode voor de woningbouwkavels in Landgoed Steenenburg is voorbij. In totaal schreven 125 mensen zich in voor een bouwkavel. Voor alle 23 vrije kavels was animo. Maandag 1 november vond de loting plaats door de notaris. De mensen die zich hadden ingeschreven voor een van deze kavels, konden vanuit thuis via een livestream de loting volgen. Helaas heeft men dus ook een groot aantal mensen moeten teleurstellen.

De Kavelwinkel van de gemeente Heusden en Klijsen Makelaars & Adviseurs gaan nu samen met de gelukkige potentiële kopers het reserveringsproces in.
Na 15 maart 2022 wordt duidelijk of de in totaal 25 kavels (23 vrije kavels + 2 eerder gereserveerde kavels) daadwerkelijk verkocht worden.

Soldaten
De soldaten van Napoleon in de vijver in Landgoed Steenenburg zijn al jarenlang een begrip in zowel in de gemeente Heusden als in de bredere omgeving. Ze herinneren ons aan het voormalige Land van Ooit. Helaas merken we dat de beelden slijten. De beelden brokkelen steeds meer af, de verf wordt dof en bladdert af. In juni werden daarom vier soldaten met een hijskraan uit de vijver getild en naar de werkplaats van Meesters In gebracht om ze daar uitgebreid te onderzoeken. Ze zijn afgelopen woensdag weer in dezelfde staat teruggeplaatst. Daarmee is het leger van Napoleon hier weer herenigd. Meer info over de soldaten

Bruggen
In oktober zijn drie houten voetgangersbruggen tijdelijk weggehaald voor onderhoud. De bruggen zijn geschuurd en geschilderd en voorzien van nieuwe loopplanken. Vorige week zijn ze weer teruggeplaatst. Ze hebben nu dezelfde groene kleur als de luiken van het kasteel. Het onderhoud van de betonnen brug vóór het kasteel vindt komende lente plaats. Vanwege de koudere en vochtigere weersomstandigheden kan dit niet eerder gebeuren. Het schuren en schilderen moet namelijk ter plaatse gebeuren.

Houtwal
De houtwal langs de Nieuwkuijkseweg aan de zuidkant van Landgoed Steenenburg wordt in de week van 15 november gedund door de firma Brouwers. Dit is regulier onderhoud dat eens in de zoveel tijd moet plaatsvinden. Na dunning hoeft er voorlopig ook geen onderhoud plaats te vinden aan de houtwal.

Bomen
Deze maand is ook de start met het snoeien van de bomen in Landgoed Steenenburg. Deze snoeiwerkzaamheden zijn nodig om wandelaars te beschermen tegen mogelijk vallende dode takken van bomen die langs de paden en lanen staan. Ook worden de stammen van de lindes aan de Kasteellaan vrijgemaakt van zogenaamd waterlot. Dit zijn snelgroeiende twijgjes op de stam. De tijgles worden tot een maximale hoogte van 5 à 6 meter. verwijderd. Waar nodig is worden maatregelen genomenom zonnebrand van de beuken te voorkomen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen