Eerste strooiactie: 2,5 miljoen kilo zout op de wegen

Foto: Gemeente Heusden

Rijkswaterstaat heeft in de nacht van zondag op maandag de eerste landelijke strooiactie van dit seizoen uitgevoerd. In totaal strooiden de wagens 2,5 miljoen kilo zout over de snelwegen. De strooiwagens legden afgelopen nacht bijna 38.000 kilometer af. Ook de Buitendienst van de gemeente Heusden ging voor het eerst weer op pad om te strooien. De eerste keer was zaterdagmorgen en zondagavond werd voor de tweede keer gestrooid

Meer info over wat te doen bij gladheid.

Waarom worden uitneembare palen op strooiroutes verwijderd?
Om de gladheidbestrijding zo vlot mogelijk te kunnen doen worden uitneembare palen op de strooiroutes verwijderd. Deze paaltjes worden nà het strooiseizoen weer teruggeplaatst.

Hoe wordt gladheid bepaald?
Voor het bepalen van de gladheid maakt de gemeente gebruik van de meetpunten van Rijkswaterstaat, de voorspellingen van Meteoconsult en de weginspecties door de gemeente zelf.

Wie strooit de snelwegen en de provinciale wegen?
< Snelwegen
Rijkswaterstaat zorgt voor gladheidbestrijding van alle snelwegen, inclusief op- en afritten. Volg de actuele informatie op rijkswaterstaatstrooit.nl

< Provinciale wegen
Provincie Noord-Brabant verzorgt de gladheidbestrijding van de provinciale wegen. Volg de actuele informatie op de site van de provincie.

 

Eerder al is lokaal gestrooid. Rijkswaterstaat heeft 577 strooiwagens paraat staan. Die moeten binnen twee uur 3300 kilometer aan rijkswegen preventief gestrooid kunnen hebben.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen