Dit jaar opnieuw geen carbidschieten tijdens oud en nieuw

Foto: Wikimedia/commons JJdez

Burgemeester Willemijn van Hees laat weten dat wat haar betreft dezelfde regels gaan gelden als vorig jaar: een verbod op zowel oudjaarsdag als nieuwjaarsdag. Het verbod geldt voor zowel de gehele oudejaarsdag als nieuwjaarsdag. Om dit tijdelijke verbod juridisch te verankeren is het nodig dat de gemeenteraad tijdelijk de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) aanpast.

Er zijn in Heusden partijen die carbidschieten het liefst helemaal willen verbieden, er zijn mensen die carbidschieten het liefst willen overlaten aan de verantwoordelijk van de ‘schieters’ zelf.  Voor corona was carbidschieten het hele jaar toegestaan, behalve op oudjaarsdag van twaalf uur ‘s nachts tot 18.00 uur. Na zessen mocht dan volop geknald worden. Daar kwamen overigens de laatste jaren wel klachten over.

Volgens burgemeester Van Hees legt ze binnenkort hetzelfde voorstel als vorig jaar voor aan de gemeenteraad. Het gaat dan om een eenmalige wijziging van de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) Na 1 januari is carbidschieten in de gemeente Heusden weer toegestaan. “Waarbij dan de coronaregels natuurlijk nog wel gelden”, aldus Van Hees.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen