Shop bewust met de feestdagen

Foto: Pixabay

Met de feestdagen in het vooruitzicht is iedereen weer op zoek naar leuke cadeautjes voor onder de kerstboom en ga je op pad voor een leuke kerstoutfit. Maar al die spullen hebben impact op het klimaat. Ze moeten worden gemaakt, en daar zijn grondstoffen en energie voor nodig. Soms kun je hele mooie dingen vinden in tweedehands winkels. Ook in de gemeente Heusden kun je voor tweedehands spullen terecht bij bijvoorbeeld Twiddus, Sam Sam en Vincentius.

Het is ook leuk om een doe cadeau te geven of te krijgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan toegangskaartjes voor een museum of een proefles voor sport, dans of muziek. Een cadeaubon van een restaurant of café is een leuk cadeau om te geven of te krijgen. Je steunt daarmee ook nog eens de horecaondernemers die hard getroffen worden door de coronamaatregelen. Of geef een doucheradio met timer geeft, zo wordt korter douchen een stuk leuker. Maar ook met een leuke hervulbare coffee to go beker of een hippe drinkbeker, help je het milieu een handje. Sommige spullen gebruik je niet zo vaak of misschien maar één keer. Denk bijvoorbeeld aan gereedschap, speelgoed of zelfs een auto. Steeds vaker kun je zulke spullen huren of delen. Zo hoef je die spullen niet te kopen. Goed voor het milieu en je portemonnee.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Reacties

Cookieinstellingen