Nieuws van gemeente Heusden over hulp aan Oekraïne

Foto: Geert Luijendijk

Wil jij je steentje bijdragen?  Door een fiets aan te bieden, kleding of andere materialen in te zamelen.Dat kan door te doneren. Hieronder geven je de juiste links naar de betreffende instanties. 

Fietsen voor Oekraïense vluchtelingen
Heb jij nog een (tweedehands) damesfiets of kinderfiets in de schuur staan? Voor de Oekraïense vluchtelingen in Heusden kunnen we deze goed gebruiken! We zoeken dames- en kinderfietsen die in goede of redelijke staat zijn. Een lekke band of ander klein mankement kunnen we repareren. Wil jij een fiets doneren vul dan het formulier in. De gemeente neemt dan contact met je op voor de verdere afhandeling.

Kleding of andere materialen inzamelen
Op dit moment hebben we geen kleding of andere materialen nodig, behalve fietsen. We hebben nog materialen over van de actie ‘Heusden voor Oekraïne’. Zodra we hier behoefte aan hebben doen we een oproep via de gemeentelijke kanalen. We informeren je dan over de eventuele actie.

Oekraïeners in Heusden
Samen met een aantal inwoners heeft Heusden 40 Oekraïense vluchtelingen naar Heusden gehaald. De vrouwen en kinderen die hebben moeten vluchten voor het oorlogsgeweld hebben niets mee kunnen nemen. Om in de eerste levensbehoefte en andere spullen zamelen deze inwoners geld in via het crowdfundingsplatform Gofundme. Klik hieronder om naar de inzamelingsactie te gaan.

Inzamelingsactie Gofundme

Giro 555
Je kunt de Oekraïners helpen door geld te doneren. De samenwerkende hulporganisaties hebben hiervoor Giro 555 geopend.

> naar de website van Giro 555

Vluchtelingenwerk Nederland
Vluchtelingenwerk heeft een overzichtspagina gemaakt met mogelijkheden om iets te doen voor vluchtelingen uit Oekraïne. Je kunt hier ook doneren.

> naar de website van Vluchtelingenwerk Nederland

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen