Informatie over de Energietoeslag

Foto: Pixabay

Baanbrekers is gestart met het uitbetalen van de energietoeslag van 800 euro. Deze toeslag is voor huishoudens met een inkomen op of net iets boven het sociaal minimum niveau, tot 120% van het minimum. Krijg je een Participatiewet uitkering via Baanbrekers, heb je een HeusdenPas, maak je gebruik van de zorgpolis voor minima of ontvang je een IAO? Dan krijg je de energietoeslag automatisch. Je hoeft dus niets aan te vragen. 

Niet iedereen die in aanmerking komt voor de energietoeslag is al bij ons bekend. Maak je geen gebruik van bovenstaande regelingen of heb je de Heusdenpas na 1 april 2022 aangevraagd? En heb je een inkomen tot 120% van het minimum, dan kun je de toeslag ook aanvragen.

Hoe?
Heb je recht op de energietoeslag? Dan kun je het formulier downloaden, invullen en de toeslag aanvragen. Het aanvraagformulier vind je hier. Je kunt ook een papieren versie van het formulier aanvragen door te bellen naar Baanbrekers (0416 – 671 000). Baanbrekers stuurt het formulier en een retourenveloppe dan naar je toe. Let op! Baanbrekers vraagt om meerdere bijlagen bij het formulier mee te sturen, waaronder een kopie van het legitimatiebewijs. Alléén een kopie van paspoort of identiteitskaart wordt geaccepteerd. Dus geen rijbewijs.

Baanbrekers probeert alles zo snel mogelijk in behandeling te nemen. Houd wel rekening met een doorlooptijd van een aantal weken.

> Klik hier voor meer informatie over de energietoeslag

Overige vragen

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen