Actie Heusdense boeren bij gemeentehuis

Foto: Gemeente Heusden

In heel Nederland demonstreren boeren tegen stikstofplannen van de Rijksoverheid. Ook onder Heusdense boeren leven hierover grote zorgen. Vanmiddag voerde een aantal van hen op een ludieke manier actie bij het gemeentehuis in Vlijmen. Namens het college gingen wethouder buitengebied Johan Meesters en burgemeester Willemijn van Hees met hen in gesprek.

“We hebben met elkaar een goed gesprek gehad. De aanwezige boeren hebben hun zorgen met ons gedeeld. We hebben alle begrip voor de zorgen én emoties die er onder boeren leven”, blikt de wethouder terug.

Rijksoverheid en provincie
De signalen die de boeren ons vandaag gaven, brengen we over aan de provincie Noord-Brabant. Eén van hun punten was dat de tijdsdruk op boeren groot is, terwijl bijvoorbeeld financiering bij banken nog niet geregeld zijn. Dit maakt de situatie voor boeren erg onzeker.

“We volgen verder de ontwikkelingen op de voet om beeld te krijgen van de impact op Heusdense boeren en gevolgen voor de rest van onze gemeenschap. We gaan daarbij uit van onze lijn “samen thuis in Heusden”. Daarmee bedoelen we dat we, wat de ontwikkelingen ook zijn, er samen in Heusden het beste van proberen te maken. Daarvoor is het belangrijk dat we met elkaar blijven praten en respect hebben voor ieders mening. De actie van vandaag past daar als manier van demonstreren prima bij”, zegt de burgemeester. “De boeren hebben hierover met ons goed contact gehad. Op deze manier kunnen zij gebruik maken van hun grondrecht om te demonstreren, terwijl ze ook rekening houden met andere Heusdense inwoners.”

Bron: Gemeente Heusden

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen