Maak kennis met BOA Tom

Foto: Gemeente Heusden

Een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) zorgt voor extra veiligheid in onze wijken en pakt overlast aan. In de gemeente Heusden zijn er ook boa’s. Ze maken van alles mee en dat delen ze met via deze blogs. In dit blog is Tom aan het woord. Hij is de nieuwe boa van de kernen Vlijmen, Nieuwkuijk en Haarsteeg.

Tom werkt sinds mei dit jaar bij de gemeente Heusden. Over hoe hij in het vak terechtkwam, vertelt hij: “ Van jongs af aan wist ik dat een kantoorbaan niets voor mij was. Ik ben namelijk een buitenmens. In eerste instantie trok werken bij de Luchtmacht mij enorm aan. Alleen kwam ik helaas net niet door de testrondes. De politie en het handhavingsvakgebied trokken mij ook aan. Na plussen en minnen heb ik de bewuste keuze gemaakt om de opleiding tot boa te gaan volgen. Inmiddels werk ik nu al 9 jaar met veel plezier als boa.”

Mooi, afwisselend vak
Een gemiddelde werkdag is voor een boa eigenlijk niet te omschrijven. “We hebben een mooi, afwisselend vak,” geeft Tom aan. “Ik ben vooral veel buiten aan het werk, wat ik zelf heel prettig vind. Daarbij sta je als boa actief in contact met anderen. Om ze te helpen bij eventuele problemen en ergernissen.” Op de vraag wat het mooiste is wat je als boa hebt meegemaakt, antwoord Tom: “Dat zijn veel verschillende dingen, ieder op een eigen manier. Levens redden door middel van reanimaties, verloren kinderen terug kunnen brengen bij hun ouders, ‘vergeten’ personen de aandacht bieden die zij verdienen.”

Luisterend oor voor inwoners
Tom is nu al enkele maanden actief als boa en is al aardig op weg om ‘zijn gebied’ te leren kennen. Uiteraard hoort daar het kennismaken met de inwoners ook bij. Dat lukt al aardig, al zou hij graag nog meer inwoners willen bereiken. Dus doet hij een oproepje: “Ziet u mij lopen, fietsen of rijden? Schroom niet om me aan te spreken. Ik hoop met veel van jullie kennis te maken, ik sta altijd open voor een praatje en bied ook graag een luisterend oor als u daar behoefte aan heeft.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Reacties

Cookieinstellingen