Feestelijke start bouw 46 hofwoningen Gravin Nieuwkuijk

jul 09 , 7:40 Gemeente
csm start bouw gravin 5juli2024 3720 1271fbb08c
Onder grote belangstelling vond op vrijdag 5 juli jl. in Nieuwkuijk de feestelijke start bouw plaats van 46 hofwoningen op Landgoed Steenenburg. Dit gebeurde op de bouwplaats van de nieuwe woonwijk Gravinin aanwezigheid van de kopers, wethouder Martijn van Esch van de gemeente Heusden, een afvaardiging van Hendriks Coppelmans en Hendriks Bouw en Ontwikkeling en andere betrokken partners.
Daarmee is opnieuw een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van Landgoed Steenenburg.
Van slaperig landgoed naar bruisende woonwijk
De bezoekers werden ontvangen met een hapje en een drankje en een welkomstwoord, waarbij werd toegelicht hoe Landgoed Steenenburg samen met initiatiefnemer Jan Kelders, Hendriks Coppelmans, Hendriks Bouw en Ontwikkeling, de gemeente Heusden, Libéma en andere betrokken partners nieuw leven in wordt geblazen. Daarbij ging Michael Hendriks, directeur van Hendriks Bouw en Ontwikkeling in op Hendriks’ betrokkenheid bij zowel de woningbouw van Gravin en Gouverneur als de realisatie van het Life Science Park Brabant aan de noordzijde van het landgoed. Een medische campus waar kennis en expertise rondom MS en diagnostiek samenkomen: “In zijn totaliteit gaat het om een optelsom van ambitieuze deelgebieden die Landgoed Steenenburg en de gemeente Heusden een bruisende toekomst beloven. Een toekomst met respect voor de monumentale natuur en de historische erfenis die het landgoed ons nalaat.”
Warm welkom
Wethouder Martijn van Esch heette de toekomstige bewoners van buiten de gemeente van harte welkom in hun nieuwe woonplaats: “Wij zijn als gemeente sowieso blij met alle woningen die in onze gemeente worden gebouwd, want de vraag is groot. Maar deze woningen zijn absoluut exclusief en voor velen echt een droom!” Hij feliciteerde de kopers met hun unieke woning op een prachtige plek en wenste hun alvast veel woonplezier en geluk. Ook wenste hij de bouwers een voorspoedige bouw.
Nieuwe buren
Het programma werd vervolgd met een symbolische start bouw handeling en een gezamenlijk proostmoment. Daarna konden de gasten een wandeling maken over het terrein, waarbij de kopers hun eigen bouwkavel in Gravin konden opzoeken. Uiteraard was dit voor de bewoners meteen een mooie gelegenheid om kennis te maken met hun nieuwe buren.
Woonwijk Gravin
Gravin is een nieuwe woonwijk die Hendriks Coppelmans in het groene en waterrijke middengebied van het monumentale Landgoed Steenenburg ontwikkelt en bouwt. Het wordt een gemêleerde woonwijk in Engelse Tudor-stijl die goed aansluit bij het landschappelijk karakter van het gebied. Prominente schoorstenen, vakwerkhuisdetails, erkers, veranda’s, een schapenhek van kastanjehout; alles ademt de karakteristieke sfeer van het Engeland van weleer. En door de grote variatie zijn bijna alle woningen uniek. Ook bijzonder: alle woningen zijn levensloopbestendig of zijn dat in de toekomst eenvoudig te maken.
Appartementen Gouverneur
Tegenover Gravin, aan de overzijde van het middengebied verrijst Gouverneur. Hier ontwikkelt Hendriks Coppelmans in totaal 120 appartementen waarvan de eerste 27 appartementen van gebouw Isabella vorige week, op donderdag 4 juli jl. in verkoop gingen. Hendriks Bouw en Ontwikkeling gaat Isabella realiseren. Voor meer informatie kijk op www.wonenoplandgoed-steenenburg.nl .
De hofwoningen in plandeel Gravin maken deel uit van de gebiedsontwikkeling Landgoed Steenenburg van initiatiefnemer Jan Kelders Beheer en de partners Hendriks Bouw e n Ontwikkeling
(Life Science Park Brabant), Hendriks Coppelmans (woningen en appartementen), Libéma (kasteel) en Gemeente Heusden .
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief.
en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.
< Kijk
voor agenda

< Volg HeusdenNieuws ook via

< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een