Jamie en Renske: ‘We zijn een perfect team’

Foto: @VdBroek Media

Een droom voor iedereen: van je hobby, je werk maken! Jamie en Renske van Rijswijk uit Oud-Heusden zijn hard op weg hun droom waar te maken. “Je doet wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Wielertrainer.com is echt ontstaan vanuit onze passie.”

Jamie en Renske fietsen allebei al vanaf hun 7e. “Het begint dan met wedstrijdjes bij de jeugd op de racefiets, maar dat werd steeds meer en serieuzer.” Toen ze 15 waren, leerden ze elkaar kennen. Tijdens het fietsen. “De wielersport is echt een rode draad door ons leven.”

‘Het is toch je passie’
Van hun 18de tot 24ste, fietsten Jamie en Renske op hoog niveau. “Maar, en zo gaat het vaak in de topsport, je bent er heel veel tijd aan kwijt en je verdient er nauwelijks mee.” Het was voor hun heel lastig om de sport op dat hoge niveau en het werk te combineren. “We zijn uiteindelijk gestopt met de wedstrijden, hebben een huis gekocht en leefden eigenlijk een gewoon leventje.” Tot het besef kwam dat ze het wielrennen echt misten. “Het is toch je passie..”

Jamie is toen op lager niveau wedstrijden gaan rijden, maar Renske kon dat niet. “Voor vrouwen waren destijds geen wedstrijden op amateurniveau.” Renske is bezig dat te veranderen. “En het lukt aardig, er komen steeds meer wedstrijden voor vrouwen op amateurniveau.” Wat Jamie en Renske altijd gedaan hebben, is wielrenners op weg helpen. “Meer en meer renners vroegen ons of we wilden helpen met een trainingsschema of voeding. Toen hadden we er nooit aan gedacht dat hieruit wielertrainer.com zou ontstaan.” 1-IMG_5004

Een perfect team
Renske is biomedisch onderzoeker en is bezig met een opleiding tot sportvoedingsdeskundige. Jamie heeft gestudeerd aan het CIOS en heeft daarna nog een studie in sportrevalidatie gevolgd. Een perfect team dus. “We verkopen geen spullen, maar bieden echt begeleiding. Voor alles wat met training en voeding te maken heeft, kun je bij ons terecht.” Sinds kort heeft het stel een bedrijfsruimte in Zaltbommel.

“Na de inspanningstest is er een keuze tussen een uitgebreid trainingsadvies of wekelijkse trainingsschema’s.” Iedereen is welkom. “Voor beginners is begeleiding heel fijn, want hoe bouw je nou je training goed op? En wat kun je het beste eten voor, tijdens of na het fietsen?” Tijdens het wielrennen moet je op de fiets eten, maar weet je ook wat en precies wanneer? “Daar helpen wij je mee.”

Voor het goede doel fietsen mensen vaak een aantal keer een beroemde berg op, denk aan de Alpe d’uZes. “Die mensen zijn vaak extra gemotiveerd en trainen dan enorm hard. Het gevolg daarvan is dat ze te snel hebben opgebouwd en uiteindelijk niet het gewenste resultaat neerzetten. Door met onze begeleiding te trainen, krijgen de recreatieve fietsers ook een vertrouwd en goed gevoel. De trainingen die je dan doet zijn ook echt opbouwend.”

Een gevorderde wielrenner zal wel weten hoe hij of zij moet trainen en eten, maar toch is begeleiding dan nog handig. “Door met schema’s te trainen worden je trainingen efficiënter. Bovendien is over voeding zoveel wisselende informatie te vinden, dat maakt veel renners onzeker over hun voedingspatroon. Bovendien verandert de training steeds, dan is het logisch dat de voeding mee verandert.”

Het totaalpakket
Op het moment dat Jamie de training aanpast, verandert Renske de voeding mee. “We bieden echt het totaalpakket.” Voor meer informatie kun je terecht op de website of een kijkje nemen op de Facebookpagina. Als je wel eens in Oud-Heusden komt, zie je misschien vaker een stukje van Renske dan je denkt. “Twee jaar geleden heb ik het wereldkampioenschap wielrennen gewonnen bij de amateurs. De gemeente Heusden geeft iedere winnaar een boom. Dus ik heb nu een boom”, lacht Renske.

Reacties