Programma Paasfestijn 2e Paasdag in Drunen

Het Paasfestijn te Drunen wordt dit jaar alweer voor de 17e keer georganiseerd.

Dankzij een strakke organisatie, medewerking van vele verenigingen en deelname van een zeer groot aantal ondernemers en winkeliers is het Paasfestijn op 2e Paasdag nog steeds gratis toegankelijk Met zoveel attracties en activiteiten is dat welhaast uniek te noemen vandaag de dag.

De 2de editie  van de Pasar Malam (Oosterse jaarmarkt) in Drunen tijdens het Paasfestijn, wegens succes herhaald!
Op maandag 2e paasdag kan u hier de hele dag heerlijk vertoeven!
De tijden zijn maandag 11:00u – 17:30u.
De pasar is vrij toegankelijk voor iedereen.

Pasar Malam is ontstaan in Indonesia wat letterlijke vertaald kan worden met avondmarkt.
Deze markten worden in Indonesië gehouden op pleinen en centrum van dorpen en steden.
Het is bedoeld om de saamhorigheid , gezelligheid en contacten te bevorderen.
Enkele bestanddelen van deze markten zijn muziek, dansen en non-food kramen  en natuurlijk Eten ….

Selamat Datang

Programma

12.00 uur:                   Oriental Sobats
13.00 uur                    Dansgroep Permata
14.00 uur                    Oriental Sobats
14.30 uur                    Bali Ayu Anning
15.00 uur                    Permata
16.00 uur                    Oriental Sobats
16.30 uur                    Bali Ayu Anning
17.00 uur                    Oriental Sobats

Na de onafhankelijkheid van Indonesië ,zijn veel Indische Nederlanders naar Nederland vertrokken .
Ook de Pasar Malam  werd in de 60 jaren in de Nederlandse samenleving geïntroduceerd.
Eerst was het voor de Indische Nederlanders, maar gaande weg is het een algemeen begrip voor Nederland geworden, en iedereen is hier welkom.

Op het Raadhuisplein zijn ook dit jaar weer diverse optredens te bewonderen van verschillende dansgroepen en live muziek

Boogie Woogie Swing club The Thunderbirds zullen weer aanwezig zijn op het Paasfestijn. Leden kleden zich in jaren zestig outfits en petticoats en dansen op Rock & Roll muziek. Boogie Woogie is de dans die in de jaren 40 door de Amerikaanse soldaten werd geïntroduceerd in Europa. De muziek waarop werd (en word) gedanst is in de jaren 30 ontstaan uit de jazz, ragtime, bleus en bop In Europa werd deze muziek bekend onder de naam Rock & Roll. Boogie Woogie heeft veel van haar oorsprong behouden en er is veel van de Swing in te herkennen. Boogie woogie en Swing is dan ook, in tegenstelling tot Rock ’n Roll, een danssport die door jong en oud beoefend kan worden en waar men veel plezier aan kan beleven.

The Rocking Navigators nemen u graag mee naar de nostalgische tijd van de jaren 50 en 60. De band speelt hits van onder andere Jerry Lee Lewis, Elvis Presley, Carl Perkins, Crazy Cavan, The Spotnicks, Shaking Stevens, Rene and the Alligators, Chuck Berry, Eddie Cochran, Johnny and the Hurricanes, Straycats, The Ventures, Bill Haley, Cliff Richard, Buddy Holly, Fats Domino, The Shadows,  Buck Owens, The Everly Brothers, Johnny Cash, The Beatles, The Stones en vele anderen.

Zij heten u van harte welkom in de wereld van de jukeboxen, petticoats en Elviskuiven!

De groep The Rocking Navigators is ontstaan uit één gezamenlijke liefde: echte authentieke rock ’n roll muziek. Deze topband met internationale ervaring bestaat uit 5 fanatieke “ouwe” rockers.

De band staat hoog genoteerd in het rock&roll-circuit van de lage landen. The Rocking Navigators zijn overal graag geziene gasten zowel op de kleinere podia als op de grote rock ’n roll-festivals in binnen- en buitenland. De formatie is ook niet onopgemerkt gebleven bij Elvis Matters, een van de grootste Elvis fanclubs van Europa; via haar kwam de band op internationale podia. Ook de rock ’n roll dansscholen in Nederland, België en Duitsland zijn van deze rockers zeer gecharmeerd.

Op de vette klanken van The Rocking Navigators is het schier onmogelijk om stil te blijven staan. Onder de grote schare trouwe fans bevinden zich dan ook vele enthousiaste rock ’n rolldansers. Met hun kleurrijke outfit en spectaculaire bewegingen geven zij aan de optredens een extra dimensie; een lust voor het oog.

Het optreden van The Rocking Navigators is dan ook een kleurrijk en spetterend feest. Meteen vanaf de aftrap spatten de vonken over naar het publiek. De dansvloer is van het eerste tot het laatste nummer gevuld met zowel de “gewone” dansers als de soms acrobatische rock ’n rollers. De band speelt dansbare muziek: zowel de echte rock ’n roll, boogie woogie, rockabilly alsook een eenvoudig foxtrotje en ’n slowtje. Ook als niet-danser valt er volop van dit concert te genieten vanwege de geweldige ambiance die de heren samen met hun publiek altijd weten te creëren. Velen zullen aan het gevoel en de sfeer uit hun jeugd niet ontsnappen.

Lets go back to the crazy, shakin’, rockin’, boppin’, days of rock ’n roll en be there!

SUENO dansstudio De dansstudio voor jong en oud! Wij geven o.a. peuterdans, showdance, swing it en dance fit. Kortom voor ieder wat wils. Tevens geven we veel persoonlijke aandacht omdat onze dansschool wat kleinschaliger, maar daardoor niet minder gezellig, is opgezet! Bij ons kunnen dansers en danseressen terecht vanaf 2 jaar. Twijfel je nog? Wij bieden je een gratis proefles aan! Houd jij ook van dansen en bewegen? Ben je nieuwsgierig of heb je vragen? Mail dan naar [email protected] of [email protected] www.facebook.com/SuenoDansstudio

Urbanstylz de dansschool voor Hiphop en Streetdance in de regio We geven lessen voor kids , jeugd, en volwassenen in hiphop, dancehall, afro, Hiphop Moms , showdance en streetdance Je vind ons in de oude veilinghallen in Elshout, meld je aan voor een gratis Proefles of kom tijdens het paasfestijn kijken naar onze demo s Voor meer informatie vind je ons op facebook: urbanstylzstudio en www. Urbanstylz.nl

Dansprogramma:
11.30 uur  verzamelen Raadhuisplein voor de Thunderbirds
12.00 uur Rocking Navigators Thunderbirds   (45 minuten dansen)
12.45 uur wisselen dansgroepen
12.50 uur  Sueno Showdance   (10 minuten dansen)
13.00 uur  wisselen dansgroepen
13.05 uur  Urban Stylz Hip Hop   (20 minuten dansen)
13.25 uur  wisselen dansgroepen
13.30 uur  Rocking Navigators Thunderbirds   (45 minuten dansen)
14.15 uur  wisselen dansgroepen
14.20 uur  Sueno Showdance   (10 minuten dansen)
14.30 uur  wisselen dansgroepen
14.35 uur  Urban Stylz Hip Hop   (20 minuten dansen)
14.55 uur  wisselen dansgroepen
15.00 uur  Rocking Navigators Thunderbirds   (45 minuten dansen)
15.45 uur  wisselen dansgroepen
15.50 uur  Sueno Showdance   (10 minuten dansen)
16.00 uur  wisselen dansgroepen
16.05 uur  Urban Stylz Hip Hop   (20 minuten dansen)
16.25 uur  wisselen dansgroepen
16.30 uur  Rocking Navigators Thunderbirds   (45 minuten dansen)
17.15 uur  wisselen dansgroepen
17.20 uur  Urban Stylz Hip Hop  (20 minuten dansen)
17.40 uur Einde dansprogramma
Op het podium bij de RABO-bank:

Maurice Murphy
Met zijn Ierse Roots en passie voor muziek speelt hij de beste Rock en mooiste Ierse folklore. Genre: Rock, Classic Irish Pub Songs, Soul, Old school rock.

Dansschool Kix
KiX is een dansschool in de gemeente Heusden waar stijlen worden aangeboden zoals, Jazz, Modern,  Klassiekballet, Hiphop/Streetdance, Kinderdans, Peuterdans en Clipdance. Dansschool KiX blijft zich vernieuwen! Plezier staat bij ons voorop! Dansschool KiX staat onder leiding van Nikki Habraken geboren op 24 november 1993. Nikki danst al vanaf haar vierde jaar en wist al op jonge leeftijd dat ze dansdocente wilde worden. Ze werd toegelaten op de dansopleiding te Arnhem. In 2014 rondde Nikki deze opleiding met succes af.

Van kleins af aan droomde ze ervan om een eigen dansschool te beginnen. Tijdens haar opleiding kreeg ze de kans om haar droom waar te maken en dansschool KiX over te nemen waar ze al enige tijd les gaf. Deze kans greep Nikki dan ook met beide handen aan!

Nikki vindt het belangrijk om op een positieve en plezierige manier leerlingen te begeleiden. Ze hecht veel waarde aan een goed onderbouwde dansles zodat leerlingen optimaal kunnen groeien en genieten. Haar doel is om kinderen te stimuleren te dansen door leerzame, uitdagende en vooral plezierige danslessen te verzorgen.

Nikki is bij de ontwikkeling van de dansschool altijd op zoek naar manieren om de dansschool te verbeteren, nieuwe ideeën worden met beiden handen aangepakt.

R e CoverT
Begonnen als leuke act voor een personeelsfeest, nam de gedrevenheid steeds verder toe.
ReCoverT is een coverband van recovery-werknemers bij RevalidatieCentrum Tolbrug (Jeroen Bosch Ziekenhuis) en speelt muziek van alle tijden, van de jaren 60 tot muziek uit de hedendaagse hitlijsten, je hoort het allemaal.

Tijdens de handbike battle 2017 in Oostenrijk zal Tolbrug specialistische revalidatie (Jeroen Bosch Ziekenhuis) vertegenwoordigd worden door 5 (ex-) revalidanten.

De Handbikebattle is een battle die sinds 2013 georganiseerd wordt in Tirol, Oostenrijk, waar de Kaunertal gletsjer bedwongen zal worden. Een ware uitdaging!

Het daadwerkelijke doel van de battle is het aanbieden van een nieuwe uitdaging en het onder de aandacht brengen van een gezonde leefstijl voor mensen in een rolstoel. Hierbij is er aandacht en begeleiding voor opbouw van conditie, het opnieuw ontdekken van de (on)mogelijkheden van een lijf met beperkingen, maar ook werken aan zelfvertrouwen, het vergroten van een sociaal netwerk en maatschappelijke participatie.

Ook dit jaar zullen de gegevens van onze deelnemers (o.a. conditieopbouw) gebruikt worden voor onderzoek. Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen we rolstoelgebruikers, revalidatie-professionals en ook de zorgverzekeraars meer inzicht geven. Bijvoorbeeld in wat een dergelijke actieve leefstijl oplevert voor je gezondheid, fitheid, zelfzorg, zelfmanagement, kwaliteit van leven en participatie van rolstoelgebruikers op korte en langere termijn.

Voorlopige Planning:

09:00 uur start opbouw geluidsinstallatie.
11:30 Soundcheck RecOverT
12:00 Maurice Murphy
13:30 RecOverT
14:45 Dansschool Kix
15:15 RecOverT

Oldtimers
Ook dit jaar staan er staan er weer een aantal Oldtimers opgesteld. Nu voor het eerst met een Amerikaans tintje. De eigenaars zijn er verschrikkelijk zuinig op. De meeste hebben al hun ziel en zaligheid in zitten. Van een mooie Plymouth tot een te gekke Big Foot. Dus kom kijken op het Paasfestijn en vergaap je aan deze Amerikaanse bolides.

Mini Efteling en Tovulon Entertainment,
Voor de kinderen is er weer van alles te beleven! Voor feestwinkel Tovulon
zijn de bekende youTuber Martijn en de paashaas aanwezig voor een meet &
Greet. De Mini Efteling is hier ook te vinden met bekende Eftelingfiguren en
clown Eppo presenteert gezellige kindershows.

Fairytale Favorites
Fairytales favorites organiseert kinderfeestjes. Tijdens het Paasfestijn zijn wij aanwezig met onze prinsessen, gebaseerd op Disney prinsessen:
Deze karakters zullen aanwezig zijn:
– De Ijskoningin (Elsa van Frozen)
– De Sneeuwprinses ( Anna van Frozen)
– De Eilandprinses (Vaiana van de nieuwe populaire film)
– De Zeemeerminprinses (Ariel)
– Raponsje (Rapunzel)
– Assepoester
– Doornroosje
– Roodkapje
Onze prinsessen gaan op het Paasfestijn graag met alle kinderen op de foto, ze vlechten de haren en brengen een make upje aan en zetten glittertattoo’s. Er zal een Barbie springkussen staan. Ook is een ‘Paasfestijn promotieactie’; we geven een gratis feestje en twee cadeaubonnen weg. Je vind ons ter hoogte van de Jumbo.

Kinderactiviteiten
Ook is er voor de kinderen weer zeer veel te doen op het Paasfestijn. Vele attracties worden geleverd door Evenementenzorg de Toren. Alweer heeft Het Paasfestijn  de nieuwste attractie van 2017 van Attractieverhuur De Toren:

De Stormbaan Estafette
Deze nieuwste stormbaan van 2017 zal als eerste  op het Paasfestijn te bezichtigen zijn, met 4 ronddraaiende armen die de deelnemers zullen moeten ontwijken om door een doolhof van hindernissen zich staande te gaan houden. De hindernisbanen die achter deze wipe out baan komen zullen verrassend en opmerkelijk zijn. Sensatie verzekerd.

Deze attractie is gratis toegankelijk

Eveneens gratis zijn:
Schmincken voor de kinderen
Diverse springkussens die verspreid over het hele parcours staan

Verder staan er over het gehele parcours verdeeld: draaimolen, zweefmolen, ponyrijden, squadsrijden, miniscooterbaan
Ook staat er net als ieder jaar weer de bungy-trampoline: Een combinatie van bungee-elastieken en trampolines met als resultaat huizenhoge sprongen zonder gevaar.

Horeca
Er zijn diverse gezellige terrassen en eetstands over het gehele parcours (de Grote straat van Bakker Allard tot en met de Zeuve Lantaarns) te vinden.
Café Het Oude Raadhuis vind u een gezellig terras met live optredens.
Feestcafé ’t Hart van Drunen Dit jaar zijn er diverse djs buiten en binnen en een groot terras
Taveerne de Zeuve Lantaarns 2ePaasdag spektakel binnen & buiten Gezellig terras

Grote Braderie
Natuurlijk is er dit jaar weer een grote braderie en zijn alle winkels in het centrum van Drunen open, wat dit jaar weer rond de 200 kraampjes over het hele parcours oplevert!
Dus komt allen op 2e paasdag naar het centrum van Drunen voor een gezellige dag met vermaak voor het hele gezin

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen