De 28e Truckersdag Vlijmen

Foto: Truckersdag Vlijmen

Wat 28 jaar geleden begon als een experiment om eens wat leuks te doen voor onze verstandelijk beperkten in de toenmalige gemeente Vlijmen is inmiddels uitgegroeid tot een niet meer weg te denken jaarlijks evenement.

Zo’n 250 vrijwilligers zetten zich in om voor onze VIPS een onvergetelijke dag te organiseren. Hoog in de cabine van een truck als enige bijrijder naast de chauffeur gaan zij genieten van het mooie landschap. Vorig jaar kwamen 2 chauffeurs van transportbedrijf Vermeer met het initiatief om voor 2017 zelf een tussenstop te organiseren. Dit zou dan plaatsvinden op de nieuwe locatie van het toen nog in aanbouw zijnde nieuwe transport- en opleidingscentrum van Christiaan Vermeer in Tilburg. Gezien de complexiteit van: 111 trucks te parkeren, voor 350 personen een lunch serveren en ook nog een educatieve waarde eraan verbinden is dat geen simpele doelstelling. Het is dan ook bewonderingswaardig dat deze 2 doorzetters  geslaagd zijn, niet alleen hun werkgever Vermeer maar ook diverse sponsoren te enthousiasmeren om deze tussenstop te kunnen realiseren. De nieuwbouw is klaar en wij zijn de eerste gasten die daar ontvangen worden.

Op zaterdag 8 april wordt op bedrijventerrein ’t Hoog in Nieuwkuijk bij Ottobock|Jos America om 9.45 het startsein gegeven voor vertrek. Een colonne van 111 trucks bezorgt onze VIPS een prachtige topdag. Onder begeleiding van motorclub Volgas loopt de route onder andere door de gemeente Heusden, Waalwijk, Loon op Zand, Dongen, Tilburg, Udenhout, Haaren en Tilburg. Na de tussenstop en lunch bij Transportbedrijf Vermeer vervolgt het konvooi zijn route om tenslotte rond 16.00 uur te eindigen bij de Voorste Venne in Drunen voor een spetterend feest met fantastische optredens. Stichting En Route roept alle inwoners in de omgeving op naar onze VIPS te zwaaien wanneer de stoet passeert. Een klein gebaar voor groots geluk op deze dag voor mensen met een verstandelijke beperking.

De Truckersdag wordt jaarlijks door Stichting En Route georganiseerd in samenwerking met Stichting Eigenwijs.

www.truckersdag.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen