Gasten op opening Pieckfestival in Drunen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto: Gilde St Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk

Als actief gilde mocht Sint Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk wij natuurlijk niet ontbreken op de opening van het Pieckfestival. Ondanks dat de uitnodiging pas op 1 april aan het gilde werd voorgelegd, hebben we het voor elkaar gekregen om op deze dag met circa 15 leden akte de presente te geven bij dit evenement.

Omdat dit gebeuren in het teken van cultuur stond vonden wij dat wij als gilde niet mochten ontbreken. Door aanwezig te zijn met een aantal leden waaronder de koning, de hoofdman, enkel vendeliers, tamboers en de vaandeldrager, alsmede enkele gildezusters hebben wij op deze wijze ons als gilde weer kunnen presenteren aan de lokale bevolking van de Gemeente Heusden.

De presentatie bestond uit het uitbrengen van een vendelgroet waarbij de tamboers de vendeliers begeleiden tijdens het vendelen, een van tradities die bij het gildewezen behoren. Dit wordt gedaan bij het naar buiten treden van het gilde bij bijzondere gelegenheden.

Bij dit evenement was het ook de eerste keer waarbij onze gildezusters hun “nieuwe” uniform konden laten zien, iets waar zij erg trots op zijn. Ook hebben we op deze dag flyers uitgedeeld die verwijzen naar de pub-quiz en het verbroederingsfeest op 29 en 30 juni. Op een van deze dagen hopen wij u te mogen begroeten om samen met ons dit tot een onvergetelijk dorpsfeest te maken.

Graag tot dan, en mogelijk zien wij u op de vrijwilligersmarkt op 11 april in de Voorste Vennen, ook hier zullen wij weer aanwezig zijn om ons gilde en met name de twee dagen in juni onder uw aandacht te brengen.            Noteert u ze voor nu alvast in uw agenda zodat het niet zult missen.

Mocht bij u, na het lezen van dit artikel, de nieuwsgierigheid zijn gewekt dan kunt u ons volgen op www.sintjorigildenieuwkuijk.nl  Ook bent u van harte welkom om op een zaterdag middag ons te bezoeken op ons eigen gildeterrein aan de Meerdijk nabij de Emmamolen te Nieuwkuijk.

Namens het gilde Sint Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk
ir. J.M.J.M. (Michel) Omtzigt
Public Relations & 1e Jonge Deken

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen