Programma 19e editie Paasfestijn

Foto: Heusden Nieuws

Het Paasfestijn te Drunen wordt dit jaar alweer voor de 19e keer georganiseerd. Dankzij een strakke organisatie, medewerking van vele verenigingen en deelname van een zeer groot aantal ondernemers en winkeliers is het Paasfestijn op 2e paasdag nog steeds gratis toegankelijk Met zoveel attracties en activiteiten is dat welhaast uniek te noemen vandaag de dag.

Raadhuisplein
PleinFestijn
Op Tweede Paasdag maandag 22 april 2019 vormt het Raadhuisplein een bruisend middelpunt van het Paasfestijn in het centrum van Drunen. Centraal, tussen de honderden gevulde kraampjes in Drunen, kunt u als bezoeker even terzijde stappen om te genieten van een heerlijk drankje, versnaperingen en muziek. Natuurlijk zijn er ook leuke en sportieve activiteiten voor de kinderen.

Live muziek
De lokale ondernemers Grand Cafe De Arcade, Het Lokaal, La Cantina en De Smulkar Evenementenverzorging bundelen hun krachten om het Raadhuisplein te voorzien van een sfeervol terras met bars, een hamburger foodtruck en livemuziek. Het PleinFestijn zal van 13.00-18.00 uur muzikaal worden opgeluisterd door DJ Stefan de Hart. De akoestische band Code Blue zal om 15.00 uur en 16.30 uur live hun passie voor pure muziek ten gehore brengen met een repertoire van soul en blues covers waarbij hun eigen sound de rode draad heeft.

Sport en spel
Voor wie houdt van spel met een twist staat er een dartsbord van 9 meter doorsnede klaar voor een potje voetbaldarts. FC Drunen begeleidt en verzorgt deze erg leuke combinatie van voetbal en darts. Lukt het jou om een befaamde ‘one-hundred-and-eighty’ of een bulls eye te scoren?

Tennisvereniging LTC De Klinkaert beschikt sinds kort over enkele splinternieuwe padelbanen. Padel is een combinatie van tennis en squash dat internationaal als sport steeds bekender en gespeeld wordt. Ter kennismaking verzorgt De Klinkaert een demonstratie van deze populaire sport.

Fun voor kids
Een groot kleurrijk springkussen zorgt voor veel vertier bij de jongere bezoekers van het PleinFestijn. De kinderen kunnen al springend heerlijk hun energie kwijt. In de luwte kunnen zij zich ook gratis laten schminken door een professionele grimeur. Kortom: kom naar  het PleinFestijn!

Op het podium bij de RABO-bank: “ReCoverT” en “Dielis” spelen tijdens het Paasfestijn op 2e Paasdag in Drunen op het podium bij de RABObank:

ReCoverT is de huisband van revalidatiecentrum Tolbrug (Jeroen Bosch Ziekenhuis). Het idee voor een band is ontstaan tijdens een bedrijfsuitje waar een aantal totaal onervaren met een paar echte muzikale collega’s samengevoegd werd tot de formatie “First Experience”. Het gehele repertoire bestond uit 6 nummers. “First Experience” deed het voorprogramma voor “DUBIO” uit Elshout bij gelegenheid van de verhuizing naar de nieuwbouw van revalidatiecentrum Tolbrug.

Dit smaakte naar meer en na een paar wisselingen in de bezetting, een naamswijziging, vele repetities en ook al enkele mooie optredens is ReCoverT klaar om het publiek te verrassen met een afwisselend repertoire. Muziek van de jaren 60 tot hedendaagse hits komen voorbij.

Dielis uit Elshout is ontstaan in 2008. Het kwam voort uit de wens van Wilbert om ooit in een band te drummen. En dat terwijl hij nog nooit had gedrumd. In de 1e 2 jaar zijn er wat wisselingen in samenstelling geweest maar de huidige bandsamenstelling is sinds 2010 ongewijzigd. Ook de bandnaam is in 2010 ontstaan. Iedereen mocht 4 namen kiezen uit een lijst van 10 en degene met de meeste stemmen werd het: Dielis. Eigenlijk een ander woord voor frikandel.
Met veel plezier repeteren we wekelijks op maandag. Ons repertoire bestaat uit oude en af en toe wat nieuwere rock/pop muziek.
Hoogtepunt van ieder jaar is ons eindejaarsconcert in onze eigen repetitieruimte. Iedereen die daar ooit is geweest weet wat wij dan bedoelen. Maar we verklappen niks.
We hebben enorm veel zin om iedereen te vermaken tijdens het paasfestijn dus graag tot dan.

Ook dit jaar is het zeker genieten op het terras bij de RABO-bank van een leuke muziekmiddag.

Oldtimers
Ook dit jaar zullen er op het Paasfestijn, een aantal Amerikaanse auto’s te bewonderen zijn.  Van mat-zwart tot aan glanzend Chrome.   Komt u ze ook bewonderen? Ze zullen ter hoogte van de Lidl staan.

Mini Efteling en Tovulon Entertainment,
Voor feestwinkel Tovulon zijn de hele middag leuke acts te zien.
Speciaal voor de kinderen is Clown Eppo met zijn pratende geit aanwezig met een spannende kindershow.
Tussendoor kunt u genieten van bekende hits van toen, gebracht door zanger Tristan.  Het is geen feest als Tristan niet is geweest.

 “Roller DJ”
Een op afstand bestuurbare rolstoel, samen met zijn passagier, de allerkleinste DJ uit de Disco- en Dance scene.
Hij verovert al snel de harten van de bezoekers.
Phaser en Flanger effecten worden door hem gecreëerd terwijl hij beweegt op het ritme van de muziek en op wonderbaarlijke wijze zijn jogwheels bedient om zo een serie mixes van “Ambient Deep House with a touch of Disco” of meerdere chansons van blues, soul en rockmuziek met een regelbaar vermogen van 0 – 250W te draaien, en alles in combinatie met lichteffecten.

Grotestraat
Ter hoogte van Bakker Allard

C&T Kindershow: een middagprogramma voor jong en oud!
Vanuit zijn mobiele podiumwagen presenteer hij diverse showprogramma’s, aangepast aan het aanwezige publiek. Licht, geluid en decors zorgen voor een optimale sfeer.
Het publiek wordt geboeid en vermaakt door de gevarieerde optredens van Clown Cees.
Het wordt lachen-gieren-brullen, want Clown Cees is wellicht niet zo slim als hij zelf zegt!
Gedurende het eerste showprogramma worden diverse kinderen uitgenodigd om te assisteren bij de goochelkunsten van Clown Cees.
Na afloop van dit hilarisch gebeuren worden de assisterende kinderen beloond met een leuke verrassing!

Kinderactiviteiten
Ook is er voor de kinderen weer zeer veel te doen op het Paasfestijn.
GRATIS zijn:
Schmincken voor de kinderen
Diverse springkussens die verspreid over het hele parcours staan

Verder staan er over het gehele parcours verdeeld: draaimolen, zweefmolen, ponyrijden, squadsrijden, miniscooterbaan Ook staat er net als ieder jaar weer de bungy-trampoline: Een combinatie van bungee-elastieken en trampolines met als resultaat huizenhoge sprongen zonder gevaar.

Horeca
Er zijn diverse gezellige terrassen en eetstands over het gehele parcours (de Grote straat van Bakker Allard tot en met de Zeuve Lantaarns) te vinden.
Bij Café Het Oude Raadhuis vind u een gezellig terras met live optredens.
Feestcafé ’t Hart van Drunen Dit jaar zijn er diverse djs buiten en binnen en een groot terras
Taveerne de Zeuve Lantaarns Gezellig terras

Grote Braderie
Natuurlijk is er dit jaar weer een grote braderie en zijn alle winkels in het centrum van Drunen open, wat dit jaar weer rond de 200 kraampjes over het hele parcours oplevert! Dus komt allen op 2e paasdag naar het centrum van Drunen voor een gezellige dag met vermaak voor het hele gezin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen