Nu op IC 861 coronapatiënten

Foto: Pixabay

In Noord Brabant zijn voor zover bekend 8028 mensen besmet (geweest). Het aantal ligt in werkelijkheid hoger, omdat niet iedereen met klachten wordt getest.  Het aantal coronapatiënten op de intensive care is gedaald tot onder de 900.

Het zijn er nu 861. Dat zijn er 44 minder dan op maandag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Precies een week geleden lagen nog 1087 coronapatiënten op de ic.

Van de Nederlandse ic-patiënten met het coronavirus liggen er 832 in Nederland, 41 minder dan maandag. Verder verblijven 29 patiënten in intensivecareafdelingen in Duitsland, drie minder dan maandag.

Ook liggen er 399 mensen met andere aandoeningen op de ic’s. Dat zijn er 32 meer dan maandag. “Een goed teken”, aldus Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. Normaal gesproken liggen ongeveer 800 mensen op de ic’s. De ziekenhuizen willen die reguliere zorg langzaamaan hervatten.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft 48 nieuwe meldingen binnengekregen over sterfgevallen die zijn veroorzaakt door het coronavirus. Daarmee is het officiële Nederlandse dodental opgelopen tot 4566.

Het RIVM telt in deze cijfers alleen de mensen mee die voor hun overlijden positief zijn getest op het virus. Het werkelijke aantal overledenen is waarschijnlijk beduidend hoger, omdat lang niet iedereen wordt getest. Zo overlijden in verpleeghuizen veel ouderen voor wie een ziekenhuisopname geen zin meer heeft.

Dat het aantal overledenen relatief laag is, kan te maken hebben met Koningsdag. In weekenden worden steevast minder sterfgevallen gemeld dan doordeweeks. Veel mensen hadden maandag een extra vrije dag, ook al waren de festiviteiten ter ere van de verjaardag van koning Willem-Alexander geannuleerd.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen