Weer minder personen met coronavirus in Brabantse ziekenhuizen

Foto: Pixabay

Er liggen weer minder mensen met het coronavirus in de Brabantse ziekenhuizen. Zondag liggen er in totaal 275 patiënten in ziekenhuizen. 55 Van hen zijn nieuw opgenomen. Op de intensivecareafdelingen in Nederland liggen nog 688 mensen met het coronavirus. Dat zijn er twintig minder dan op zaterdag, aldus het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Van de Nederlandse ic-patiënten met het coronavirus liggen er momenteel 660 in Nederland. De overige verblijven 28 op intensivecareafdelingen in Duitsland. Dat aantal is gelijk gebleven ten opzichte van 24 uur eerder.

Het coronavirus heeft nu 5056 Nederlanders het leven gekost. Bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn 69 nieuwe meldingen binnengekomen over overleden patiënten; dat zijn er 25 minder dan zaterdag, toen er 94 meldingen bij het RIVM waren binnengekomen.

In de officiële registratie staan slechts mensen die positief zijn getest op het virus. Het werkelijke aantal overledenen is waarschijnlijk beduidend hoger. Ook worden sterfgevallen vaak een of meerdere dagen later doorgegeven door de GGD’en.

Het RIVM kreeg ook 44 nieuwe meldingen over ziekenhuisopnames van mensen met Covid-19. In totaal zijn sinds de uitbraak van het virus al 10.995 mensen opgenomen geweest in Nederlandse ziekenhuizen. Het aantal positief geteste personen steeg met 335 naar 40.571.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen