Daniek van Loon: Verslag race 5 Spa Francorchamps

Foto: Daniek van Loon

Daniek van Loon uit Drunen heeft een passie voor motorracen en vanaf vorig seizoen doet Daniek ook voor het eerst mee aan wedstrijden racen. In 2021 heeft ze haar eerste race seizoen gereden in de Yamaha/Kicxstart R1klasse. Haar doelstelling was om te proberen in de punten te rijden en dat is ook gelukt en werd uiteindelijk 15e.

In 2022 rijdt ze in de Yamaha/Kicxstraat R125 met als doelstelling in de top 10 te eindigen. Onderstaande haar verslag van Race 5 in het Belgische Spa Francorchamps.

“We zijn helemaal afgereisd naar Spa-Francorchamps voor een 2 daagse. De zaterdag begint gelijk met kwalificatie. Na 2 rondes zat ik er gelijk al wel lekker in. Rondetijden waren constant en best goed, bijna aan het record van vorige week. Kwalificatie 1 afgerond met een 13e plek. Kwalificatie 2 van tandwiel gewisseld zodat ik iets makkelijker een aantal bochten uit kon komen. Dat ging heel goed en mijn constante tijd verbeterd en een nieuw record. Kwalificatie 2 afgerond met een 14e plek.

Toen een sprintrace, dit was een kleine race van 8 rondes en de uitslag wordt de start opstelling van race 1 (geen punten te verdienen). Mijn start was niet heel erg goed maar in ronde 2 al gelijk de rijder voor mij kunnen uitremmen. Uiteindelijk nog een gat kunnen trekken en als 14e over de finish gekomen.

Race 1, mijn start was nog steeds niet heel erg super. Waardoor ik 1 plekje verloor, de hele wedstrijd op het achterwiel van mijn voorganger gezeten maar helaas iedere poging om in te halen lukte niet. Jammer maar helaas niks aan te doen. Uiteindelijk als 15e over de finish heen gekomen. 1 punt

De volgende dag, we begonnen met een warming-up, hierin ben ik voornamelijk bezig geweest met dingen proberen. Aantal dingen gingen daardoor super en een aantal dingen niet.

Race 2 was aan de beurt, start was super nog een plekje gewonnen bij de start. Een iets snellere rijder achter me haalde me in waardoor ik net de aansluiting verloor met de rijder die even snel is als mij. Maar af en toe liep ik er nog wel een klein stukje naar toe, maar niet genoeg om te kunnen inhalen. Wederom een nieuwe snelste tijd en  15e ,1 punt.

Race 3, mijn start was nog beter dan die van race 2, helaas in de 1e bocht naar buiten geduwd waardoor ik ook weer een beetje de aansluiting miste, ik was bezig om naar de rijder voor me te rijden wat best goed ging, totdat hij door een foutje onderuit ging waardoor ik jammer genoeg niet heel erg veel meer had om naar toe te werken. Het was warm ik was moe dus het enige wat belangrijk was omdat ik toch niks meer kon winnen is om de wedstrijd uit te rijden. Uiteindelijk de wedstrijd uitgereden met een mooie 14e plaats. 2 punten.

Ik ben alsnog zeer tevreden over dit weekend ook omdat er steeds minder tijd zit tussen mij en de kop groep. Ik ga iedere training en wedstrijd super vooruit. Op naar de volgende wedstrijd op 24 september in Veldhoven!”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen