‘Samen wandelen tegen kanker maakt verschil’

jun 17 , 17:51 Knipsels
20230624 093645
Over twee weken vindt de zevende editie van het Drunens Wandelfestival plaats, een jaarlijks evenement georganiseerd door de stichting Wandelen tegen Kanker. Er zijn nieuwe wandelroutes en een uitgebreid muziekprogramma.
De opbrengsten van het evenement gaan volledig naar Pink Ribbon, ter ondersteuning van borstkankeronderzoek en -zorg. “Het festival belooft weer een inspirerende en betekenisvolle dag te worden”, zegt Nicolette Slot, voorzitter van de stichting.
Ontdek nieuwe wandelroutes
20230624 094118
Het Drunens Wandelfestival biedt dit jaar prachtige nieuwe routes van 8, 16 en 25 kilometer. De route van 25 kilometer voert door Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen. Vanwege de
natuurvergunning is deelname aan deze route beperkt tot 300 deelnemers. "De belangstelling voor de 25 kilometer route is groot," zegt Nicolette. "We hebben nog enkele startbewijzen beschikbaar, dus grijp deze kans en bemachtig je plek."
Voor de andere afstanden geldt geen beperking in het aantal deelnemers. We hopen weer vele enthousiaste wandelaars te mogen begroeten. "We vragen iedereen om zoveel mogelijk in het roze
gekleed te komen," voegt Nicolette toe. "Zo houden we de traditie van het roze lint in ere en laten we
onze gezamenlijke steun zien voor de strijd tegen kanker."
Bijzondere momenten en muziek
Op de Laan der Bezinning is weer een speciale gelegenheid voor deelnemers om persoonlijke wensen of gedachten achter te laten voor dierbaren die tegen kanker vechten of de strijd hebben
20230624 151644
verloren. "Het is een moment van reflectie en verbinding," zegt Nicolette. "Samen staan we stil bij wat echt belangrijk is."
Het festivalterrein op de sportvelden van FC Drunen en HV Avanti, bruist van de activiteiten, met optredens van Stageband Next, Joyride, Yes! Soul & Disco, The Rockit, DJ Crazy Disco Wheels en de Pannenlappen. "Het muziekprogramma is echt geweldig dit jaar," zegt Nicolette enthousiast. "Het zorgt voor een feestelijke sfeer en brengt mensen samen."
‘Vergeet je pink piggie niet!’
Deelnemers die sponsorgeld hebben opgehaald, worden herinnerd om hun pink piggies in te leveren. "Samen zorgen we voor een superopbrengst voor Pink Ribbon," benadrukt Nicolette. Ze moedigt ook iedereen aan om hun sponsorlinks via app en Facebook te delen: "Veel mensen vinden het moeilijk om te vragen om sponsoring, maar vergeet niet dat je
anderen de kans geeft om een verschil te maken. Dus deel die link!"
Praktische informatie
De organisatie verzoekt deelnemers die in de buurt wonen om op de fiets te komen. "We willen het festivalterrein zo toegankelijk mogelijk houden," zegt Nicolette. “Er zijn op het terrein weer foodtrucks aanwezig met eten en drinken. Inschrijven kan tot op de dag zelf, maar wacht niet te lang om je plek voor de 25 kilometer route te bemachtigen.”
Voor meer informatie en inschrijvingen, bezoek onze website: www.drunenswandelfestival.nl.
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.
< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail