RKC Waalwijk knokt zich in eigen huis naar punt tegen Sparta Rotterdam

Het eerste competitieduel van de nieuwe jaargang in eigen huis is voor ons RKC Waalwijk geëindigd in een 1-1 gelijkspel tegen Sparta. Waar eerder deze week in Velsen de drie punten in de laatste minuten weg werden gegeven, was het ditmaal Arsenio Valpoort die het punt in de slotfase veiligstelde.

Het duel tegen de Spartanen beloofde op voorhand een lastige klus te worden voor de Geelblauwen. Sparta wist zich deze zomer flink te versterken en lijkt op voorhand één van de kandidaten voor een topklassering in de Jupiler League. Het eerste kwartier van het duel was Sparta de bovenliggende partij. Het veldoverwicht van de Spartanen resulteerde in een reuzenkans voor spits Bergkamp. De sterke aanvaller schoot de bal met het linkerbeen echter net voorlangs. Slechts een minuut later had Arsenio Valpoort de openingstreffer op zijn schoen. Een splijtende pass van Daan Rienstra zette hem oog in oog met doelman Kieboom, maar de aanvaller die zich steeds meer ontwikkeld en steeds beter gaat spelen was te onzorgvuldig in de afronding.

De kans van Valpoort luidde een periode in van veldoverwicht van de RKC’ers, zonder dat dit echt tot grote kansen leidde. Meerdere combinaties waren meer dan voldoende tot de zestienmeter, waar het echter meerdere malen stokte. In de 38e minuut kwamen de Spartanen op voorsprong door een fantastische treffer van Thomas Verhaar. De buitenspeler sneed naar binnen een schoot de bal vanaf 20 meter achter doelman Vos.

In het tweede bedrijf kreeg wederom Verhaar een grote kans om de 0-2 op het scorebord te zetten nadat hij de bal uit een rebound voor zijn voeten kreeg nadat Bergkamp de bal op de lat had gekopt. Gelukkig voor de Waalwijkers raakte hij de bal volledig verkeerd waardoor deze naast ging. Een ‘kunstje’ dat hij in de 66e minuut herhaalde door een goed teruggetrokken bal te zacht in te schieten waardoor Vos de bal kon pareren.

De slotfase van het duel gebruikten de Waalwijkers om nog één keer een slotoffensief eruit te persen. Niet zonder succes, want nadat Collin Seedorf in de 85e minuut een corner ternauwernood over kopte was het Arsenio Valpoort die op fraaie wijze de 1-1 op het scorebord zette. Een lange bal van Ingo van Weert lanceerde de snelle aanvaller, die het centrale duo op het verkeerde been zette, naar binnen sneed en de bal met een fraaie boog in de verre hoek plaatste.

Het gelijkspel leidde na afloop tot tevreden gezichten omdat dit resultaat en het vertoonde tegen de Rotterdammers veel perspectief biedt. Volgende week mogen onze RKC’ers op bezoek bij Achilles’29, de ploeg die na twee wedstrijden de volle zes punten in de tas heeft.