180 jaar harmonie de Eendragt muzikaal gevierd

Dit jaar bestaat Harmonie de Eendragt van Onsenoort en Nieuwkuijk 180 jaar. Dit wilde het bestuur en leden van de vereniging niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom zijn er een aantal muzikale activiteiten georganiseerd voor Jong en Oud om dit feestje te vieren.

180 jaar muziek in Nieuwkuijk. Dan is er veel te vertellen over de afgelopen 180 jaar. Een rijke geschiedenis met veel mooie verhalen. De Harmonie wil graag jong en oud laten laten beleven hoe leuk muziek kan zijn: hen enthousiast krijgen om zelf muziek te gaan maken of eens wat vaker naar muziek te komen kijken en luisteren. u kunt die muziek ook echt komen beleven. De aftrap van het programma ‘Kijk muziek’ is op 20 september met een muzikale Vossenjacht. Kom jij samen met ons de Muzikale vossen vangen? Er wordt om 10.30 uur verzameld bij het gebouw van de scouting in Nieuwkuijk (Nieuwkuijksestraat 92a). Als alle vossen gevangen kun je zelf de instrumenten uit proberen. Daarnaast worden ook ouders van harte uitgenodigd instrumenten te bespelen. Deelname aan de Vossenjacht is gratis en na de tocht is kunt u wat drinken.

Jubileumweekend: War Child
Het hoogtepunt van de activiteiten is het jubileumweekend op 10 en 11 oktober. Speciaal voor 180-jarig bestaan van de Harmonie komt het orkest van de Koninklijke Luchtmacht op 10 oktober spelen. Deze avond zal in het teken staan van War Child. Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht heeft het prachtige concert Children Of The World gemaakt. Dirigent majoor Jos Pommer neemt het publiek muzikaal mee in de wereld van het kind om vervolgens in te zoomen op het individuele oorlogskind: “Samen halen we de oorlog uit een kind.” Tijdens deze indrukwekkende show speelt het orkest en haar vocalisten hedendaagse muziek, muziek waar jong en oud van zal genieten. Kijken en luisteren naar speciaal gecomponeerde arrangementen en filmbeelden op het grote led-scherm achter het orkest zorgen ervoor dat de toeschouwer mee wordt genomen in de muziek en de emotie voelt zoals bedoeld. Kaartjes zijn te koop voor € 12,50 (inclusief 1 consumptie). De opbrengst van deze avond komt ten goede aan War Child. Het programma van dit concert is geheel afgestemd op de jeugd. Kom genieten van Peter en de Wolf met een creatieve verteller, Frozen, Pixar, zang van Ieke Booij en laat je meeslepen met de klanken uit de Efteling. Het concert duurt ongeveer 45 minuten en is ook geschikt voor de allerkleinsten. En ben je na het concert enthousiast geworden om ook een instrument uit te proberen dan kun jij zelf ook nog toeteren. Aanvang 11.00 uur, kaartjes zijn te koop voor € 2,50.
Kaarten voor beide concerten zijn te koop via de mail: [email protected], diverse verkooppunten zoals vermeld op onze website: harmoniedeeendragt.nl of via telefoonnummer 0416-854993.

Samenwerking de Aleph
Tijdens de vossenjacht en het kinderconcert op 11 oktober zullen ook leraren en leerlingen van de Aleph aanwezig zijn. Samen met de Aleph heeft de harmonie een leuk lesprogramma samengesteld. Tijdens deze lessen kun je in groepjes les krijgen op verschillende instrumenten. Meer informatie over de lessen zijn te verkrijgen bij de activiteiten en binnenkort ook via onze website. Nieuwsgierig geworden wie wij nu echt zijn? Bezoek eens onze repetitie. Wij repeteren in zaal d’n Bork in Nieuwkuijk van 19.45 tot 22.00 uur. En wil je weten hoe het is om in ons orkest te spelen, vergeet je instrument dan niet en schuif gezellig aan!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen