Opnieuw Vaatkeurmerk voor Jeroen Bosch Ziekenhuis

Foto:

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis ontvangt dit jaar opnieuw het Vaatkeurmerk van de Hart & Vaatgroep. Het keurmerk wordt jaarlijks toegekend aan ziekenhuizen die voldoen aan alle kwaliteitscriteria wat betreft de behandeling van aandoeningen in de slagaders.

Ieder jaar worden de criteria aangescherpt. Het doel van het keurmerk is vaatpatiënten helpen een keuze te maken voor een ziekenhuis waar goede vaatzorg wordt aangeboden.

Kwaliteit
De Hart & Vaatgroep wil met het vaatkeurmerk kwaliteitsverbetering stimuleren en patiënten en verwijzers informeren over de kwaliteit van de in ziekenhuizen geboden vaatzorg. Zij kunnen de ziekenhuizen vergelijken op de website van de Hart&Vaatgroep.

Nieuwe criteria
Dit jaar moet een ziekenhuis onder andere voldoen aan strengere normen voor de behandeling van een aneurysma van de buikslagader en voor de operatie bij een verstopte halsslagader. Voorheen telde alleen het aantal behandelingen. De normen zijn door alle partijen in het zorgveld, beroepsorganisaties, patiëntenorganisaties en ziekenhuizen gezamenlijk opgesteld.

Ook nieuw is dat patiënten kunnen zien of een ziekenhuis de spoed-vaatchirurgie goed geregeld heeft. Een ziekenhuis met het Vaatkeurmerk heeft dagelijks – ook in de weekenden – een endovasculair specialist beschikbaar voor acute vaatzorg.

De Hart & Vaatgroep
De Hart & Vaatgroep is de patiëntenvereniging van en voor mensen met een hart- of vaataandoening en hun naasten. De vereniging richt zich landelijk én regionaal op belangenbehartiging, informatievoorziening, lotgenotencontact en leefstijl. Het Vaatkeurmerk 2015 is in samenwerking met het onderzoeksbureau MediQuest uitgevoerd. Er is gebruik gemaakt van data die ziekenhuizen aanleveren aan het transparantieportaal van het Zorginstituut NL.

Bron: JBZ

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen