Opening nieuwe hondenschool in Waalwijk

Foto:

Op 11 oktober is Waalwijk een unieke indoor hondenschool aan de Elzenweg 15 rijker. ‘De Hondenacademie’ is een hondenschool voor het opvoeden en trainen met honden, waarbij de kracht ligt in de opvoeding en persoonlijke begeleiding daarin.

De feestelijke opening op 11 oktober staat in het teken van pups. Iedereen, maar speciaal pups tussen de 7 en 20 weken oud zijn van harte uitgenodigd om naar deze ‘Puppy Party’ te komen.

De nieuwe trainingshal biedt een rustige, comfortabele leslocatie voor hondenbezitters. Het aanleren van goed gedrag in de praktijk en het bespreken van opvoedkwesties komt daardoor goed uit de verf.De Hondenacademie heeft zijn sporen verdiend in Midden-Brabant: het bedrijf is in 2002 begonnen met een indoor trainingslocatie in Boxtel. Indoor les krijgen in het trainen van je hond is vrij uniek en oprichter Claudia van der Ham heeft dit gecombineerd met het wekelijks behandelen van opvoedthema’s.

Inmiddels heeft De Hondenacademie een naam opgebouwd en verzorgt een team van professionele instructeurs kwaliteitstrainingen in hondenopvoeding en hondensporten. Desiree Lievens, eigenaar van de nieuwe Hondenacademie in Waalwijk, is HBO gecertificeerd in het geven van gedragsadvies. Zij heeft tevens een interne opleiding gevolgd bij De Hondenacademie en heeft op de vestiging in Boxtel jarenlang les gegeven. Bij haar opvoedcursussen zijn alle rassen en leeftijden welkom. Naast opvoedcursussen geeft Desiree ook andere trainingen in Hondensport, zoals Dogdance, Obedience en Rally-O. Ook is het mogelijk om losse workshops te volgen over allerlei onderwerpen.

Opvoeden: méér dan trainen
Bij De Hondenacademie zijn ze zich ervan bewust dat het opvoeden van een hond méér is dan alleen trainen. Iedere les komt er een opvoedthema aan bod en krijgen cursisten advies op maat over hoe ze het beste met hun hond kunnen omgaan. De Hondenacademie geeft vijf lestijdschriften uit voor hun cursisten. Hierin staan per les alle oefeningen met foto’s en gedragsonderwerpen met tips, om zo te stimuleren om ook thuis te oefenen. Andere gezinsleden en kinderen mogen ook mee komen naar de les en in overleg meedoen. Zo worden zij bij de opvoeding betrokken en leren goed met hun hond om te gaan. Ook buiten de lessen om krijgen cursisten antwoord op hun vragen over het opvoeden van hun hond.

logo-ha-desiree

Feestelijke opening
Tijdens de opening (13.00 -15.30 uur)zijn Desiree Lievens en haar collega’s een vraagbaak over gedrag en training, een Dierenkliniek geeft advies en er zijn enkele stands. Activiteiten zijn Puppy-gym, denkspelletjes, spelen met andere pups en leren tandjes poetsen. Op de website www.hondenacademie.nl is alle informatie te vinden over de opening, de cursussen en workshops.

Hondenacademie Waalwijk / Tilburg
Elzenweg 15
5144 MB Waalwijk
Facebook: www.facebook.com/hondenacademiewaalwijk
Mail: [email protected]

Postadres
Drimmelenstraat 22
5043 JZ Tilburg
013 – 4681917

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen