RKDVC knokt zich naar gelijkspel

Gisteren moest RKDVC 1 aantreden tegen de derde promovendus. Twee eerste ontmoetingen met de andere promovendi, Dubbeldam en Rood-Wit W. was het team slecht bekomen.

Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat beide ploegen voor de winst wilde gaan. Zowel RKDVC als de gasten uit Rijen gingen er volledig voor. Het gevolg was een attractieve wedstrijd waarin beide ploegen in de openingsfase enkele kansjes creëerden zonder dat een van beide echt gevaarlijk werd. Tot de 20ste minuut toen Freek Trommelen van Rijen de bal op snelheid mee kreeg. Hij bleef oog in oog met doelman Mike van de Laar rustig en lobt vervolgens de bal keurig over de doelman en scoorde zo de 0-1. Hierna leek RKDVC even van slag. Maar lang zou dit niet duren en nog voor rust werden enkel mooie mogelijkheden uitgespeeld. In de 41ste minuut mocht Damian van Bijnen van de rand van het strafschopgebied een vrije trap nemen. Zijn inzet belandde op de paal. Op slag van rust werd jan Bullens de diepte in gestuurd. Uit kansrijke positie schoot hij rakelings over.

Na rust legde RKDVC nog meer hun ziel en zaligheid in de strijd. Dit had tot het gevolg dat RKDVC zich enkele mogelijkheden wist te verwerven, echter zonder echt doelgevaar te creëren. In de 54ste minuut was Ray Kivits kansrijk op aangeven van Jan. Hij zou zijn schot juist over zien gaan. Maar ook Rijen liet zich niet onbetuigd en bleef, daar waar mogelijk, de aanval zoeken. Maar ook zij konden niet tot uitgespeelde kansen te komen. In de 67ste minuut werd een diepe voorzet op jan gegeven, maar op het moment dat hij de bal wilde aannemen werd hij ongelukkig door de doelman van Rijen aangetikt. De uitstekend leidende arbiter, de heer G. Steeman, kon niet anders dan tot een strafschop besluiten. De penalty werd door Damian onberispelijk binnengeschoten. Deze treffer gaf de Drunenaren weer moed. Nog nadrukkelijker werd de aanval gezocht. Ook werden enkele mooie mogelijkheden geschapen. Maar tot doelpunten kwam het niet De grootste kansen waren voor Ray en Shakeb. Echter beiden zagen hun inzet over het doel gaan. Ook rijen bleef voor de volle winst spelen en speelde ook enkele mogelijkheden uit. Maar de verdediging en de Drunense doelman gaven geen krimp. Hierdoor kon aan het einde van de wedstrijd RKDVC haar eerste competitiepunt bijschrijven. Een verdiend punt, maar belangrijker is dat de jongens uit deze wedstrijd moed voor de toekomst halen. Immers met positieve inzet en strijd kan veel bereikt worden. In 78ste minuut viel A-junior Roy Lamers in. Het was het debuut voor Roy in het vlaggenschip van RKDVC.

Komende week moet RKDVC op bezoek bij koploper Sarto in Tilburg. Het zal geen eenvoudige opdracht worden voor de DVC-ers. Immers de Tilburgers beschikken over een zeer sterke ploeg. Maar met dezelfde inzet als afgelopen week kan veel bereikt worden en is een verrassing niet uitgesloten.