Ruimere openingstijden, service en beleving vestigingen bibliotheek Heusden

Foto: Bibliotheek Heusden

Bibliotheek Heusden, met de vestigingen in Drunen, Oudheusden en Vlijmen, heeft een aantal veranderingen in petto.

Vanaf 1 oktober zijn er ruimere openingstijden, gratis printservice voor leden en gedeeltelijke nieuwe inrichting en presentatie. Voor bezoekers en klanten wordt het makkelijker: nieuwe routing in Drunen en Vlijmen met minder regels, ook wel ‘geholpen zelfbediening’ genoemd.

Op 1 oktober gaat er dus het een en ander veranderen voor de bibliotheekbezoekers. Als eerste zijn dat de verruimde openingstijden. De vestigingen in Drunen en Vlijmen gaan doordeweeks elke dag open vanaf 12.00 uur en blijven open tot 18.00 uur. Daarbij zijn ze een avond per week open: vrijdagavond tot 20.00 uur. Op zaterdag zijn de vestigingen in Drunen en Vlijmen open van 10.00 – 13.00 uur. De vestiging in Oudheusden is 3 dagen per week open. Maandag- en woensdagmiddag van 12.00 tot 18.00 uur. Op vrijdag is de bieb continu open van 12.00 tot 20.00 uur.
Omdat de openingstijden ruimer zijn, gaat de buiten inlever-brievenbus in Drunen sluiten per 1 oktober. Men kan dus alleen inleveren tijdens de nieuwe openingstijden. In Vlijmen zal de brievenbus buiten openingstijden wel open blijven. Tijdens openingstijden kunnen de boeken binnen worden ingeleverd.

Om alle bezoekers welkom te heten in de bibliotheek is er vanaf 1 oktober gratis koffie. Daarnaast geldt voor leden nog een speciale service: gratis printen, e-printing en kopiëren in kleur. Verder is het ook mogelijk om documenten en foto’s te scannen. Wanneer klanten van de bibliotheek gebruik willen maken van deze gratis service kunnen ze hun pas eenmalig opwaarderen bij de Klantenservice. Tegen betaling kunnen ook niet-klanten gebruik maken van deze diensten.
De collectie van de bibliotheek gaat steeds meer frontaal: het tonen van de covers van boeken. In Oudheusden en Drunen was daar al mee begonnen, maar nu wordt dat uitgebreid. Ook in vestiging Vlijmen staat de collectie straks in werelden; leesboeken staan bij informatieve boeken op hetzelfde thema. Ook zullen er meer meubels staan om deze ‘frontale display’ mogelijk te maken.

In de vestiging Drunen zullen de balie van de Klantenservice en de selfservice units (om boeken mee te nemen én in te leveren) worden verplaatst. Hierdoor ontstaat er een andere ‘routing’ in de bibliotheek.
Tenslotte gaat Bibliotheek Heusden cashless. Dit houdt in dat men niet meer contant kan betalen, maar alleen met een pinpas bij de (nieuwe) betaalautomaat. Er zullen geen betaalhandelingen meer plaatsvinden bij de Klantenservice. Alle betalingen gaan voortaan via de betaalautomaat.
Om alles mogelijk te maken zal er voor de datum van 1 oktober wat (geluids-)overlast zijn waar bezoekers hinder van kunnen ondervinden. Een voorbeeld daarvan: vestiging Vlijmen is op zaterdagochtend 26 september beperkt open van 10.00 – 11.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen