De Afvalrace: Marie Louise gaat ervoor en sport zeker vijf dagen in de week

Foto: Fysiocare

Vorige week heb ik mijn intakegesprek gehad met Saskia, de diëtiste van Fysiocare. Zij heeft wat aanpassingen voorgesteld bij het voedingsprogramma dat ik al gebruikte.

Het gaat er vooral om dat ik hierin wat meer variatie aanbreng. In plaats van iedere ochtend Brinta met melk kan ik ook twee volkoren boterhammen of vier knäckebröd eten met mager beleg. En als tussendoortje niet alleen maar een rijstwafel of stuk fruit maar bijvoorbeeld een Evergreen of (ook weer) een knäckebröd met mager beleg. Vanwege mijn diabetes is het beter om maximaal twee stuks fruit te eten vanwege de natuurlijke suikers die erin zitten. In groenten zitten bijna geen suikers dus hier mag ik lekker veel van eten. En natuurlijk veel water drinken, maar dat deed ik al.

Zoals ik in mijn introductie al heb geschreven heb ik meerdere diëten geprobeerd en ben ik er even zo vaak mee gestopt. Ook tijdens zo’n dieet had ik altijd wel wat lekkers in huis, uiteraard bestemd voor mijn bezoek! Misschien uit verveling of door emoties ging ik in gedachten al na wat er allemaal in de kastjes lag. Chips, koekjes of chocola. En eenmaal begonnen was het moeilijk om te stoppen met snoepen. Morgen weer een dag om opnieuw te beginnen. Ik denk dat het niet alleen belangrijk is wat je eet maar ook op welk moment je dat doet. Vaak was dat meteen na het eten omdat ik dan zo’n zin had in iets zoets, of dacht dat ik nog niet vol zat. Een vriendin van mij merkte afgelopen week op dat zij mij eigenlijk nooit echt veel heeft zien snoepen, zij dacht zelfs dat ik niet van koekjes en chips houd. Bij anderen heb ik mezelf ook altijd goed in kunnen houden, maar thuis ging de rem eraf.

Ik moet zeggen dat ik, sinds bekend is dat ik mee mag doen met De Afvalrace, niet meer heb gesnoept en gesnaaid. Toch heeft mijn motivatie bij het weegmoment een deuk(je) opgelopen omdat ik niet het gehoopte en beoogde gewicht kwijt ben geraakt. Het zou kunnen dat ik door mijn medicijngebruik voor diabetes niet snel afval. Ik hoop niet dat ik dan in een vicieuze cirkel kom. Ik moet namelijk afvallen om minder medicijnen te kunnen gebruiken maar val niet af omdat ik deze medicijnen moet gebruiken. Snappen jullie het nog?

Omdat ik op het moment wat last van mijn rug heb is deze ontzien bij het sporten. Het gaat trouwens erg goed, nog steeds sport ik zeker vijf dagen per week. En op de dagen dat ik niet bij de sportschool ben fiets en/of wandel ik. Helaas wordt het weer slechter en daarom ben ik op zoek naar een goede hometrainer. Als iemand er nog eentje ongebruikt ergens heeft staan dan hou ik me aanbevolen.

Tot volgende week.

Marie Louise Meesters

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen