Badmintonclub Drunen start nieuwe jaar met nederlaag

Foto: Badminton.nl

De eerste wedstrijd van het eerste team van BC Drunen in het nieuwe jaar is beëindigd met een 6 – 2 nederlaag. In en tegen het Bosche BCH konden alleen de dames van BC Drunen enkele winstpunten pakken.

Het eerste punt werd gepakt in de dames dubbel van Bregje van Dijk en Kaylee Klerx. In hun partij gaven zij hun tegenstanders klop met 21 – 15 en met 21 – 17. Het tweede punt in de enkelpartij van Bregje van Dijk die met 21 -16 en met 21- 15 haar tegenstandster naar huis stuurde. De overige 6 partijen gingen allen naar BCH, waar wel bij aangetekend moet worden dat dat niet altijd even makkelijk was. In drie van de zes resterende partijen hadden de Bosche spelers 3 sets nodig om de Drunenaren op de knieën te krijgen.

Ook het eerste herenteam trok afgelopen zondag ten strijde tegen het Bosche BCH. In een spannende wedstrijd won BCH uiteindelijk met 5 – 3 en nam daarmee in de tweede klasse van de regio Noord-Brabant de koppositie over van de Drunenaren. Met nog twee wedstrijden te spelen staat BCH een punt voor de BC Drunen.

1e jeugdteam boekt opnieuw monsteroverwinning
Het eerste jeugdteam van BC Drunen (U15-1) heeft opnieuw een 8 – 0 overwinning geboekt. Dit keer was BCBH uit Bladel de klos. Alleen in de herendubbel en in de eerste gemengd dubbel konden de spelers uit Bladel nog enigszins een vuist maken. De Drunense spelers hadden in deze 2 partijen 3 sets nodig om de overwinning te kunnen bijschrijven.

Alle overige 6 partijen werden met overtuigende cijfers gewonnen. Met nog twee wedstrijden te spelen is er nog steeds een grote kans op het kampioenschap. Aanstaande zondag om 09.30 uur vindt de eerste wedstrijd van het resterende programma plaats in sporthal de Vennen in Drunen tegen BC Oosterhout. Met de “twaalfde” man op de tribune belooft dat een spannende wedstrijd te worden.

Overige uitslagen BC Drunen:
BC Gilze 4 – BC Drunen 2 6 – 2
BC Ehv U15-1 – BC Drunen U15-2 geen uitslag ontvangen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen