Vijf medailles voor SHJ Drunen

In Terneuzen turnden afgelopen weekend 33 turnsters hun eerste of tweede voorwedstrijd. Zaterdag 9 januari turnden de turnsters die uitkomen in de landelijke niveaus N3 en divisie 3. Zondag 10 januari turnde een gedeelte van de turnsters D1, D3 en divisie 6.

De turnsters uitkomend in N3 en divisie 3 turnden zaterdag hun tweede voorwedstrijd. Froukje Coumans, Valerie Kamphuis, Isa Kuijs, Tessa Blikman, Elise Brouwer en Laura van den Aker wisten allen in de top 10 te eindigen, wat een goede uitgangspositie is voor de regiofinale eind januari. Froukje, Valerie en Isa turnden bijna foutloos en lieten stabiele oefeningen zien. Valerie en Isa misten op een haar na het podium en eindigden beiden op de 4e plaats.
Tessa en Laura draaiden beiden mee in de top, maar lieten kostbare punten liggen op het toestel balk. Hierdoor was een top 3 klassering helaas niet meer mogelijk. Doorstroming naar de finale en regionale toestelfinales worden later bekend gemaakt, de regiofinale wordt zondag 31 januari geturnd in Breda.

De turnsters uitkomend in D1, D3 en divisie 6 turnden zondag hun eerste voorwedstrijd. Eerstejaars jeugdturnster D3 Iris van Gool mocht plaats nemen op het hoogste podium. Zij turnde een sterke wedstrijd met eerste plaats op vloer. Esther de Boer mocht in dezelfde categorie het zilver in ontvangst nemen. Ook Esther turnde een sterke wedstrijd, met een eerste plaats op sprong en balk.

Zesde divisie turnster Amber van Moergastel veroverde het brons bij de senioren. Ook Fleur van Moergastel mocht het brons in ontvangst nemen, maar dan bij de junioren divisie 6. Nienke Voorn wist beslag te leggen op het brons bij de pupillen 1 D1. Fleur noteerde het hoogste punt op brug en balk en Nienke een eerste plaats op balk.

In het weekend van 23 en 24 januari turnen de andere turnsters hun eerste voorwedstrijd en wordt de regiofinale voor de landelijke niveaus N2 en divisie 2 gehouden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen