[Blog] De Afvalrace Heusden: Marie Louise is helemaal gewend aan haar nieuwe eetpatroon

Foto:

Wekelijks schrijven de deelnemers aan de Afvalrace een blog over datgene wat ze de afgelopen week hebben meegemaakt. Hieronder lees je het blog van Marie Louise uit Drunen.

Hallo lieve lezer, vorige week heeft Roger een hele mooie blog geschreven, nogmaals bedankt! Ik ben inderdaad nog steeds ontzettend blij met deze kans en sport met heel veel plezier bij jullie. En je hebt gelijk als je zegt dat ik resultaatgericht ben en vaak toch teleurgesteld ben door de uitslag van de weegschaal. Maar hé, er moet nog wel iets overblijven om aan te werken ;-))! En ik heb al veel bereikt gedurende de Afvalrace waar ik ook erg gelukkig mee ben.

In mijn laatste blog schreef ik over de kuitblessure die ik tijdens de training had opgelopen. Gelukkig had ik er vrij snel geen last meer van en heb ik deze week weer hard getraind. De trainingen op maandag, woensdag en vrijdag zijn heerlijk pittig en die van dinsdag en donderdag hebben ook genoeg uitdaging. Ik heb het volgens mij al eerder gezegd maar ik heb dat wel nodig. Als ik steeds hetzelfde riedeltje zou moeten doen zou ik niet zo gemotiveerd meer zijn. Op deze manier hou ik het nog lang vol!

Ook het eetpatroon is al zo normaal dat ik er niet over hoef na te denken. Ik vind het leuk om steeds weer nieuwe recepten voor het avondeten uit te proberen. Het enige wat op dit moment niet goed loopt, is mijn stoelgang. Als jullie nog tips hebben die dat bevorderen, hoor ik het heel graag!

Graag wil ik nog een winters recept met jullie delen.

Rode koolschotel, recept uit “Puur en lekker leven”.

Benodigdheden (twee personen):
750 gram rode kool 1 bloemkool
300 gram (kip)gehakt 1 ui
10 gram hacheekruiden 1 kaneelstokje
1 laurierblaadje 1 steranijs
peper en zout mespuntje nootmuskaat
geraspte geitenkaas (kokos)olie

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Schil en snijd de ui in stukjes. Meng deze samen met de hacheekruiden door het (kip)gehakt. Bak dit in een pan met (kokos)olie goudbruin en gaar. Zet opzij. Kook de rode kool samen met het kaneelstokje, de steranijs en het laurierblaadje in water met zout gaar in zo’n 20 minuten. Maak de bloemkool schoon en kook deze gaar in water met zout. Giet af en kook nog even droog in de pan. Doe de bloemkool in een grote kom en de de nootmuskaat erbij. Maak er met de staafmixer een puree van. Schep als eerste het gehakt in een ovenschaal. Verdeel de rode kool erover en dek dit af met de bloemkoolpuree. Garneer dit met de geraspte geitenkaas en zet nog zo’n 15-20 minuten in de oven. Eventueel kun je een appel in stukjes en rozijnen door de rode kool doen.

Smakelijk eten!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen