RKDVC incasseert grootste nederlaag in historie

Afgelopen zondag kreeg RKDVC 1 de grootste nederlaag uit haar historie.

Op 25 september 1994 trakteerde Beek Vooruit de Drunenaren op een 0-6 thuisnederlaag, dat als een grote vernedering werd ervaren. Nu was het de eerste thuiswedstrijd tegen Rood-Wit W. voor de competitie die ervoor zorgde dat deze wedstrijd niet meer als grootste nederlaag in de geschiedenis te boek staat.

De Willebrordenaren zette het elftal van DVC geheel te kijk. Hoewel de cijfers anders doen vermoeden gaf RKDVC in het eerste half uur goed weerstand aan de gasten. Nadat de gasten in de 30ste minuut op voorsprong kwamen kantelde wedstrijd en moesten er voor rust nog eens twee treffers geïncasseerd worden.

Ook in de tweede helft bleef de ploeg 25 minuten goed overeind. Er werden in deze periode ook enkele kansen gecreëerd. De inzet was op dat moment volledig op de aanval gericht. Hierdoor werd veel ruimte aan de aanvallers van Rood-Wit W. geboden. Toen zij in de 70ste minuut de 0-4 scoorde zakte de weerstand bij de DVC-ers geheel weg. In geen tijd werd het 0-7. De laatste treffer werd in de allerlaatste seconde van de wedstrijd geïnd.