Equipe Mont Ventoux; Prisma doet weer mee!

Foto:

Stichting Prisma biedt zorg en ondersteuning aan mensen met een (verstandelijke) beperking in Noord-Brabant. Alweer voor de derde keer neemt Prisma deel aan de Equipe Mont Ventoux waarbij ruim 400 mensen met een verstandelijke beperking, verdeeld over twee weken, de Mont-Ventoux in Frankrijk beklimmen.

De beklimming is daarbij op zich niet het doel, het gaat om de weg er naar toe. De jongeren benutten hun talenten en mogelijkheden. Zij gaan een uitdaging aan die vraagt om doorzettingsvermogen, verantwoordelijkheid nemen voor jezelf en anderen maar ook om passie. Uiteindelijk leidt dit tot unieke ervaringen en een overwinning op zichzelf waardoor hun zelfvertrouwen een enorme boost zal krijgen.

De vijftien jeugdigen van Prisma zijn samen met hun buddy’s inmiddels druk bezig met de voorbereidingen. Alvorens men aan de beklimming begint met als streefdatum 16 juni, moet er namelijk flink getraind worden om de nodige conditie op te bouwen. Prisma heeft hun deelnemers verdeeld over drie trainingslocaties; Oosterhout/Dongen – Waalwijk/Drunen – Biezenmortel. Vanwege het weer wordt er nog niet buiten getraind, dit gebeurt vanaf februari in het weekend en nadat de tijd is verzet ook in de avonduren.

Naast het trainen in de regio zijn er ook trainingsritten gepland in Limburg om de nodige klimkilometers in de benen te krijgen. Op dit moment zijn de Prismadeelnemers actief in de verschillende sportscholen om spinninglessen te volgen. Voor de trainingslocatie Waalwijk/Drunen heeft men onderdak gevonden bij MedifitHealthclub aan de James Wattlaan in Drunen, waar men tot eind maart, wekelijks deze lessen als sponsering mag volgen.